1. kolo
21.07.2013 17:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

FK Teplice - 1. FC Slovácko 3:2

Fotbalisté Teplic dali v prvním kole ligy zapomenout na loňskou sezonu a před vlastním publikem dokázali porazit Slovácko 3:2. Severočeši měli na celek z Uherského Hradiště špatné vzpomínky, ale loňskou porážku 0:4 se jim podařilo odčinit. Teplice utkání skvěle rozehrály, nakonec se ale musely o výsledek strachovat.

Domácí výběr trenéra Zdeňka Sčasného vlétl do utkání jako uragán a Slovácko se muselo hned v úvodu úporně bránit. Převaha Teplic byla natolik enormní, že bylo jen otázkou času, kdy padne první branka utkání. Po čtvrthodině hry se to ještě nepovedlo. Vachouškův pád uvnitř pokutového území neshledal sudí Jech jako přestupek proti pravidlům a na druhé straně zažehnával hrozící nebezpečí Kaufman. Změna skóre se neudála ani ve 32. minutě, kdy Nivaldova přihrávka sice nalezla Jindráčka, jenže ten přestřelil Melichárkovu bránu. Až o tři minuty později se mohli začít tepličtí fanoušci radovat. Litsingi tvrdě vypálil a trefil tyč, naštěstí ale pro Teplice dokázal ještě dorazit míč do branky - 1:0 pro Teplice.

Opařené Slovácko nedokázalo zareagovat a naopak zakrátko inkasovalo podruhé. Martin Jindráček nakonec se štěstím překonal Melichárka, když jej trefil nešťastný odkop hostujícího obránce. Melichárek obdržel druhý gól a se Slováckem to začalo být špatné.

Přáním Svatopluka Habance bylo, aby jeho svěřenci ve druhém poločase vstřelili co nejrychleji kontaktní gól a vrátili se zpět do zápasu. Stal se ale přesný opak. Nivaldo krásnou přihrávkou vybídl Litsingiho a ten druhou brankou v zápase stanovil už tříbrankový rozdíl - 3:0 pro Teplice. Šance Slovácka na bodový zisk tak rapidně poklesly.

Teplice zaslouženě vedly, ale ještě nebyl všem dnům konec. Čtvrthodiny před koncem zápasu totiž vykřesal naději Martin Košút, z dorážky překonal Grigara a Tepličtí se ještě museli mít na pozoru, což se neměli. Sedm minut před koncem zápasu obrana Teplic zaspala, Kerbr centrem našel znovu Košúta, jenž hlavou snížil už na rozdíl jediné branky - 3:2. Drama tedy bylo na světě! Domácí tým ale v nastavení svému soupeři nic nepovolil a výhru nakonec uhájil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
ryzskej

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
icecube

2:0

Reagovat
PISTOLERO

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Teplice budou letos uplně jinde

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (2x Mahmut, Salami, Nivaldo)

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Ljevakovič, Došek

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
hradec

Teplice 1:2 Slovácko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Budu verit Teplicum, ze nebudou hrat o sestup a o tu prvni polovinu tabulky 3:1

Reagovat
Rox

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle, Teplice. podle Litsingiho gólů doufám, že stále drží svou vysoko nastavenou laťku z minulé sezóny. a 5730 diváku, to není vůbec špatné na Teplice, sice je to jenom první utkání, ale i tak .

Reagovat
smazaný uživatel

Je krasny videt Teplice tam nahore v topce tabulky...Francis to bude letos tahoun tymu, pokud mu bude slouzit zdravi a nejaky ty pohary by nebyly spatny, ale zbytecne si to zkomplikovali nakonci...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele