12. kolo
27.10.2013 17:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 5:2

Fotbalisté Mladé Boleslavi doma nasázeli pět branek Brnu a minimálně do pondělní dohrávky se posunuli už na čtvrté místo. Boleslavští přitom nezačali dobře, ovšem parádním ofenzivním výkonem nakonec strhli výsledek na svojí stranu.

Jak již bylo zmíněno, Mladé Boleslavi se vstup do utkání vůbec nepovedl. Brnu stačilo pouhých sedm minut, aby se střelecky prosadilo. Zavadilův rohový kop na bližší tyči zasáhl Buchta a Diviš v domácí svatyni poprvé inkasoval. Mladoboleslavští na nic nečekali a rozjeli své ofenzivní choutky. Proti Smejkalovi skvěle popovyběhl golman Hladký a stejný obrázek byl k vidění i po průniku Chramosty.

Tlak domácích rostl a nakonec vyústil ve fantastickou pětiminutovku. Ve 24. minutě se položil ve skluzu do balónu Štajner a golman Hladký poněkud překvapivě kapituloval - 1:1. Záhy vyzval Kysela krásným centrem k hlavičce Štohanzla a i on byl střelecky úspěšný. A to nebylo zdaleka všechno. Ve 29. minutě poslal přesnou placírkou Chramosta Boleslav do dvoubrankového vedení. Domácí během pěti minut nastříleli Brnu tři góly a rázem byli "na koni".

Pokud mělo Brno pomyšlení na bodový zisk, potřebovalo vstoupit do druhého poločasu stejně jako se mu to povedlo v prvním dějství. Vše ale bylo přesně naopak. Jarolímův přímý kop skončil na hlavičce Sčuka a Hladký lovil počtvrté míč ze sítě.

Brněnští měli zaděláno na debakl, naštěsti čtyři minuty po čtvrtém gólu Boleslavi snížil Skalák. Nutno ale říci, že Boleslav tuto branku Brnu doslova darovala a to obrovskou chybou Štohanzla. Ten původně adresoval míč Johanovi, jenže chyboval a Skalák všeho využil. Brno to ale nenastartovalo, Boleslav hrála co potřebovala a navíc střílela branky. Pátý zásah do brněnské sítě měl na svědomí Martin Nešpor. Jeho spoluhráči vyšachovali hostující defenzívu a Nešpor měl střelou do prázdné branky velmi snadnou úlohu - 5:2 pro Mladou Boleslav.

Brno pátou brankou rezignovalo na zvrat, a jelikož se Boleslav už nikam nehnala, skončilo utkání výsledkem 5:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brno se vystrilelo proti Teplicim..tip 1...2:0

Reagovat
mario23

Bolka ja jasný favorit zápasu, příliš nepochybuju o vítězství, tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele