29. kolo
25.05.2014 18:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 0:4

Sparta Praha si z Mladé Boleslavi odvezla všechny tři body a nutno dodat, že po právu. Byla totiž jasně lepším týmem a tomu odpovídalo také skóre - do sítě mladého brankáře Hidajeta Hankiče se kromě vlastní branky Vraštila trefili také Hušbauer, Přikryl a Bednář.

Jasná dominance pražského týmu se projevovala od začátku utkání. Sparta začala postupnou kombinací od Kadeřábka. V pokutovém území se dostal mezi dva boleslavské hráče Přikryl, ale upadl a zvedal se celkem těžce. Kadeřábek obešel Štohanzla a poslal přízemní centr do pokutového území, který odvrátil Vraštil. Právě ten se ale do vývoje utkání zapsal velmi negativně již o pár minut později, když Kadeřábek přesprintoval Bořila a odcentroval před bránu domácího týmu. Tam se vracel právě Lukáš Vraštil a míč napálil za záda vlastního brankáře!

Náskok Sparty mohl pojistit Hušbauer, ale jeho střela mířila těsně vedle tyče. Obdobně na tom byl také domácí Jan Štohanzl, kterému se povedlo obejít dva protihráče a ještě docela přesně vypálit. Brankář Tomáš Vaclík ale předvedl pohotový a především jistý zákrok, kterým zlikvidoval naděje soupeře. Mareček nacentroval z pravé strany přesně na hlavu Lafaty, který mířil z šesti sedmi metrů k levé tyči. Brankář Hankič se ale vyznamenal a míč zachytil! Do další šance se šikovně dostal ofenzivní talent Konaté, který udělal kličku protihráči a vypálil na brankáře Hankiče. Ten byl ale včas připraven a dobře zasáhl.

Ještě před koncem první půle a odchodem do kabin musel brankář Hankič vyrazit dvě povedené rány Sparty. Autorem první byl opět agilní Konaté, tu druhou mířil na zadní tyč Kadeřábek. S oběma pokusy si ale Hankič poradil a Sparta tedy držela před přestávkou pouze hubené vítězství. Téměř ihned po návratu na trávník se ale její vedení stalo mnohem výraznějším. Josef Hušbauer sice prvoplánově chtěl nahrávat, ale nakonec si vše rozmyslel a když nebyl nikým atakován, vypálil. Míč z jeho kopačky zapadl přesně k tyči a Pražané vedli o dvě branky!

Do další akce se dostali opět hosté, když Lafata podržel míč a akci zpomalil, ale přihrál Hušbauerovi, který ještě na pravé straně oslovil Konatého. Tomu skočil do střely na poslední chvíli Bořil a z boleslavského pohledu tak celou situaci zachránil. Jen o chvíli později však domácí Boleslav kapitulovala potřetí. Tomáš Přikryl udělal krátkou kličku ve velkém vápně a překvapil Hankiče střelou k bližší tyči! Herní projev domácích se začal povážlivě zhoršovat.

Přesto se Sparta uklidnila a dalších patnáct minut spíše v poklidu kombinovala. Domácí Boleslav toho však nedokázala nijak využít a nezbývaly jí síly. Až pět minut před koncem opět Hušbauer potvrdil skvělou ránu a brankář Hankič měl hodně co dělat, aby situaci vyřešil. To se mu sice povedlo, ale o pár momentů později musel znovu pro míč do sítě. Po vynikající nahrávce od Marečka si do pokutového území naběhl střídající útočník Roman Bednář, který nahradil Davida Lafatu, a přidal definitivní tečku za velmi dobrým zápasem z pohledu hostí.

Pražský tým si z Boleslavi odvezl velmi pohodlný výsledek, vylepšil si statistiky a svým fanouškům nadělil další kopec radosti. Domácí jsou na třetím místě a o rozdílnosti obou týmů vypovídá také velká propast v bodech - Boleslav za Spartou zaostává o celých 26 bodů!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sw!fty

0 komentářů? WTF?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele