22. kolo
31.03.2014 18:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 3:1

Oslabená Slavia nestačila na domácí Mladou Boleslav a připisuje si další prohru. Ta ji stahuje až na současné třinácté místo, ze kterého má tradiční klub náskok pouhých tří bodů na sestupové pozice. Boleslav se naopak udržuje na třetím místě.

Už po třech minutách se k míči dostal Lukáš Magera, ale jeho spolupráce s Rosou nakonec díky špatně namířené hlavičce domácího hráče nakonec brankou neskončila. Slavista Tomáš Necid se pokoušel o rychlou odpověď, ale po individuální akci ztroskotal na brankáři Jakubovi Divišovi. První zásah do základních sestav přišel po patnácti minutách, kdy se zranil Antonín Rosa a jeho místo zaujal Ondřej Zahustel.

Obrana Slavie ale dnes večer vůbec nepůsobila jistým dojmem a využít toho mohl Štohanzl, který však nezamířil v dobré pozici úplně nejlépe. Slavia se pokoušela o efektivní útok o pár minut později, když Jakub Diviš nadvakrát zasahoval proti akcím hostů. Nejprve se o jeho překonání ve výskoku pokusil Neves, následně míč po dorážce nedopravil do sítě Tomáš Necid. Mladá Boleslav trochu laxně přistupovala k napadajícím hráčům, čehož mohla Slavia využít. Martin Juhar sice protáhl Diviše, ale na gól si musel ještě počkat.

Plány Slavie na bodový zisk vzaly zasvé deset minut před koncem první půle, když Lukáš Magera v samostatném náběhu na brankáře Kamila Čontofalského zčásti uspěl, udělal brankáři kličku a zkušený gólman jej musel zastavovat za hranicí pravidel. Z hlediska Mladé Boleslavi štěstí, pro hostující fandy utrpení. Brankář Slavie byl totiž vyloučen a navíc se kopala penalta. Na starost si ji vzal Jasmin Ščuk a náhradního brankáře Radka Černého bez problémů překonal - 1:0.

Tím ale trápení slavného celku zdaleka neskončilo, protože jen o pár minut později mohli domácí opět slavit. Příjemnou cestu do kabin ještě vylepšil Pavel Šultes, který si naběhl na malé vápno a centrovaný míč od Štohanzla přes Zahustela dopravil do odkryté svatyně!

Návrat ze šaten se divákům pokoušel alespoň trochu zpříjemnit hostující Martin Juhar, který se podpory od spoluhráčů nedočkal, takže se rozhodl vzít břímě zakončení na své kopačky a pořádně se obul do zajímavé rány. Ta ale proletěla jen těsně vedle tyče. Ani v početním oslabení se Slavia nehodlala vzdát a například rychlý útok se zakončením Zmrhala se jí opravdu povedl. Míč dokonce lehce nastřelil tyč.

Jaromír Zmrhal se postavil na začátek další akce, která již měla gólové vyústění. Po jeho nahrávce brankář Diviš špatně odhadl celou situaci a vyběhl. Toho využil Martin Juhar a snížil.

Body ale dnes Slavii nebyly přány, takže i když se Tomáš Necid probíjel do vápna, na centr Juhara nedosáhl. A Boleslav trestala. Slavii nestačilo varování Jasmina Ščuka, který se položil do míče a efektními nůžkami si vysloužil potlesk diváků. A jejich nadšení se ještě zvýšilo po akci Zahustela, který míč nastřelil do obrany Slavie a od ní se odrazil k pohotovému Chramostovi. Střídající hráč už dopravil míč přes vyběhnuvšího Černého a domácí získali další tři body.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli Mladá Boleslav prohraje tak to bude v tomto ročníku poprvé co se neshodne s tipem -chcete-li kursem sázkovek .Věřím tomu ,pokud vsadím 1 bude 2.. Na chytání takových koncu ruzných serii jsem odborník

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmí! Mám tam 1 za docela dost peněz

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju ,at to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
norro6

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím že opět prohrajeme. To co hrajeme je něco strašnýho. To už raději můžou na hřiště vypustit místní důchoďák a bude to mít větší úroveň.

Reagovat
Lahvac-CZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
klokan.paul

Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele