27. kolo
04.05.2014 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mladá Boleslav si vybojovala Evropskou ligu!

Mladá Boleslav doma udolala jedinou brankou Lukáše Magery Bohemians 1905 1:0 a v příštím ročníku si zahraje Evropskou ligu. Svěřenci Karla Jarolíma mají na třetím místě devítibodový náskok na pátý Slovan Liberec, ale v případě bodové rovnosti mají lepší vzájemná utkání, nejhůře tedy zakončí Gambrinus ligu na čtvrtém, tedy pohárovém místě.

Naopak pro Klokany je další porážka výraznou komplikací. Do konce soutěže stále zbývají tři kola, ale hodně bude záležet, jak si povedou ostatní mužstva, zejména zítra ve vzájemném utkání Baník Ostrava a Sigma Olomouc.

Klokani měli v úvodu dějství více ze hry a po nadějné akci, kterou táhl Moravec, mohli poprvé skórovat. Nicméně hostující hráč situaci nevyřešil dobře a stoper Vraštil celou akci utnul. Na druhé straně se dostal po zaváhání Berkovce k míči Kúdela, ale více než rohový kop vytěžit nedokázal. Boleslav postupně přebírala iniciativu a Klokani se čím dál více stahovali před vlastní šestnáctku. Z brejku ale přesto dokázali ohrozit domácí branku, jmenovitě Hora mířil těsně vedle. Ve 32. minutě se poprvé hnulo skóre. Bartl křížnou přihrávkou našel dlouhána Mageru, který bez problému trefil prázdnou branku - 1:0 pro Mladou Boleslav. Domácí byli rázem při chuti a Bartl za chvíli vymýšlel další akci, avšak bez kýženého gólového vyjádření.

Po změně stran měla Bohemka jasnou úlohu - srovnat a co nejdříve se vrátit do utkání. Ale Boleslavští byli lepším týmem. S Magerovou ranou si poradil Berkovec, stejně jako s hlavičkou Šultese! Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Lietava, ale hra se zase rychle přesunula před gólmana Klokanů Berkovce. Zahustel mířil nad a Štohanzla vychytal zmiňovaný Berkovec. V Mladé Boleslavi se hrál dobrý fotbal, byť šlo o střetnutí dvou bojovných celků. Domácí měli několik šancí na vstřelení pojišťujícího gólu, ale také Bohemians byli velmi blízko. V 88. minutě hlavičkoval Nerad po centru Jindříška jen do tyče! Za chvíli postupoval sám na boleslavskou branku Moravec, brankáře Diviše dokázal překonat, ale míč na brankové čáře obrana odkopla.

Mladá Boleslav v heroickém závěru těsné vedení ubránila a v příštím roce se může těšit na Evropskou ligu. Zato hosté se musejí nadále strachovat, jejich další sestup do nižší soutěže nabývá reálných rozměrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
vanGomm

Domácí mají předk.EL vlastně jisté,tak snad k tomu přistoupí zodpovědně a vyhrají.Tip 1.

Reagovat
KingMaster13

Jsem rád za Káju Jarolíma že se mu daří :) Je to výbornej trenér. Jinak KJVCD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele