16. kolo
01.12.2013 17:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 - Zbrojovka Brno 1:1

Ač tomu finální střízlivé skóre 1:1 příliš neodpovídá, v utkání mezi Bohemians a Zbrojovkou nouze o napětí skutečně nebyla - rozhodčí nakonec museli nastavovat celých třináct minut! Důvodem byly výtržnosti brněnských fanoušků, kteří se dokonce pustili i do potyčky s policií a vynutili si tak přerušení zápasu. Konečný výsledek příliš nepomohl ani jednomu z týmů, oba zůstávají až po uši ponořeni do záchranářských starostí.

V prvním poločase se toho ještě zase až tolik nedělo; lepší šance si však vypracovali hosté, a po zásluze se také dostali do vedení. Pražané o sobě dali vědět pouze akcí po ose Moravec - Bartek - Růžička, po níž se míč dostal až do vápna k nehlídanému Horovi; ten však z voleje hodně přestřelil. Brno oproti tomu zahrozilo poprvé už v páté minutě, kdy Lutonský našel z rohového kopu Skaláka a Berkovec se musel proti jeho ráně do šibenice vytáhnout skvělým zákrokem. Po půlhodině hry se však už skóre měnilo - pas z levého křídla převzal zcela osamocený Janotka, který už neměl s doklepnutím do sítě přílišnou práci.

Po změně stran však oba soupeři přitlačili v ofenzivě a bylo se skutečně na co dívat. Bohemka zahodila hned dvě bezprostředně po sobě jdoucí gólovky poté, co nejprve Klavík hlavičkou po Budínského rohu donutil brankáře Hladkého ke skvělému zásahu, a tentýž osud potkal o pár vteřin později i Budínského (Klavík tentokrát nahrával). Brno zareagovalo prakticky okamžitě: Kroupa využil trestuhodného zaváhání stopera Cseha, obral ho o míč a mohl postupovat na bránu. Na štěstí pro domácí příznivce se však ukvapil a střílel rovnou, s čímž neměl Berkovec problémy.

To byl ovšem teprve začátek, jelikož tempo zápasu se začalo brzo vymykat kontrole. Nejprve zahodil další gólovku Klavík, jehož ránu zblokoval obránce Košťál, nicméně pravé peklo se rozpoutalo v okamžiku, kdy dostali domácí po Fischerově faulu možnost kopat penaltu - Josef Jindřišek ji bez problémů proměnil, a brněnští fanoušci, kteří s tímto rozhodnutím pranic nesouhlasili, se rozhodli protestovat po svém. Výsledkem byl dým v jejich sektoru, potyčky a nepokoje, díky nimž dokonce hráči i se sudími na čas opustili hrací plochu!

V závěru zápasu pak došlo ještě na přehlídku dalších zahozených gólových šancí - a velkým hrdinou se stal brněnský stoper Košťál, který si v celém utkání připsal hned tři (!) na poslední chvíli zblokované střely. Proti Klavíkovi takto heroicky zasáhl nejdříve v 78. minutě a poté v 11. minutě nastavení (nutno dodat, že domácí forvard před touto šancí zakopl před úplně odkrytou bránou o drn). Svoji šanci na výhru nevyužila ani Zbrojovka - Skalákův nájezd z 8. nastavované minuty vychytal pozorný Berkovec.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
milan78

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele