18. kolo
02.03.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Baumit Jablonec - Baník Ostrava 1:0

Jablonec díky zásahu Víta Beneše udolal hosty z Ostravy, což pro Baník vůbec není dobrá zpráva. Nachází se totiž až na patnáctém, tedy sestupovém místě.

Tradiční český klub se ocitá v ohrožení samotné prvoligové příslušnosti, neboť po dnešní prohře v Jablonci se stále nezbavil patnácté příčky a Vysočina Jihlava má náskok jednoho bodu. Hosté se sice neprezentovali špatným výkonem, ale neměli štěstí a domů míří bez bodů.

Už ve dvou minutách bylo jasné, že Jablonec nehodlá nic podcenit. Vít Beneš se ze standardní situace opřel do míče a brankář Jiří Pavlenka měl co dělat, aby jeho štiplavý pokus vytěsnil mimo tři tyče. Po šesti minutách se mohlo měnit skóre na druhé straně, když pronikajícího Vojtěcha Štěpána na poslední chvíli nedovoleně zastavoval Rossi. Zkušený brazilský záložník dostal od sudího Patáka žluté napomenutí a sledoval standardní situaci Baníku. Tým z Ostravy ji ale neproměnil a stav zůstával stále stejný.

Následující minuty se nesly ve znamení uklidnění a zpomalení tempa hry, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a do útočení se příliš nehrnul. Po krátké odmlce se ke slovu dostal opět Baník. Hosté zahrozili díky Kukecovi, který předkládal míč nabíhajícímu Štěpánovi. Brankář Roman Valeš mohl být ale v klidu, protože i když se před ním obranná linie rozplynula, Vojtěch Štěpán jej nepřekonal a Valeš mohl v bezpečí vykopávat.

Centr do vápna dostal na hlavu Škutka, ale ani on se z gólu neradoval - jeho zakončení se mihlo kolem tyče. Velkou porci smůly si Baník vybral v samotném závěru první půle, kdy si chorvatský záložník Davor Kukec srovnal míč na střelu a napálil jej do břevna Valešovy brány a chytal se za hlavu! To samé postihlo i domácí tým, jelikož Vít Beneš po návratu z kabin také orazítkoval pouze břevno.

Domácí Jablonec pomalu a postupnými kroky sbíral minuty s míčem u kopaček, převahu demonstroval kontrolou hry. Baník se však stále nevzdával - Kukec neuspěl ani v další šanci, když sice vystřelil, ale obrana jeho pokus nakonec zadržela. Ránu Luboše Loučky musel na poslední chvíli vyrážet brankář Pavlenka, který však svou roli zvládl a nedovolil soupeři skórovat. Deset minut před koncem utkání se o pokus centrovaného míče postaral zadák Daniel Rossi, který hledal střídajícího Čížka. Ten se však k míči nedostal.

Mrzet to Jablonec ale nemuselo, protože už o pouhých pět minut později si na centr do vápna naskočil Vít Beneš a přesnou hlavičkou využil Novákova nápadu ke skórování. Beneš se tedy stal dnešním hrdinou domácích a ti získávají tři body. Pro ně se Jablonec hodně natrápil, ale tlak ve druhém poločase mu kýženou výhru nakonec vynesl.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
PavlíčeQ

4:0, Fantiš goleček

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 pro Baník

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Škútka baník my jsme baník.

Reagovat
ondrasch77

3-0 (Kopic, Fantiš, Číža)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dostat v 83. minutě gol to by mě mohlo mrdonout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele