26. kolo
03.05.2013 20:15 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Viktoria proti Jihočechům kýžené tři body přece jenom urvala

Až nečekané drama se nakonec odehrálo v plzeňské Doosan Aréně, kde domácí po první půli vedli nad Českými Budějovicemi již o dvě branky, po obrátce však o náskok přišli a důležité tři body zajistil až chvíli před koncem Radim Řezník. Plzeň si tak pojistila vedení.

Hned od prvního fouknutí z úst sudího Hrubeše byl k vidění očekávaný průběh hry, svěřenci Pavla Vrby měli znatelnou územní převahu a logicky s tím přicházely nebezpečné situace. Velkou možnost měl Bakoš, ale ve vyložené pozici napálil kulatý nesmysl jenom do tyče Křížkovy branky! Záhy však přece jen udeřilo: Kovařík před střetem s budějovickým brankářem ještě přihrál, Bakoš vrátil zpátky na Daridu, jenž pohotovým zakončením propálil hradbu těl před sebou - 1:0.

Zdeněk Křížek si z inkriminovaného souboje odnesl nepříjemné zranění v obličeji (nejspíše zlomená čelist) a jeho místo tak po třinácti minutách zaujal Michal Daněk, bývalý dlouholetý brankář Viktorie. Domácí svého bývalého spoluhráče rozhodně nešetřili a ten musel během chvíle likvidovat hned dvě šance Koláře, ránu Limberského a navrch ještě sebral jistý zásah z hlavy Bakoše!

To všechno ale nebylo budějovické ekipě nic platné, když si ve 23. minutě na hranici šestnáctky udělal prostor ke střele opět Darida a přízemním pokusem k levé tyči zvýšil na 2:0! Reprezentační záložník se tak proti Jihočechům zapsal dvakrát do střelecké listiny už podruhé. Zbytek prvního dějství byl výrazně ovlivněn hanlivými pokřiky fanoušků na adresy jiných prvoligových týmů (především pražské Slavie).

Po změně stran se ale začaly dít věci! Akci Wermkeho s Lengyelem dokázal přetavit v důležitý kontaktní zásah mladičký Linhart a rázem to bylo o jednu branku - 2:1. Pro reprezentanta do 19 let se tak jednalo o premiérový ligový gól! Domácí očividně polevili a trestat mohl pro změnu Wermke, tomu se však vymezený prostor nalézt nepodařilo. Zcela volný Táborský už si však po hodině hry věděl rady - 2:2!

Teprve po tomto momentu Viktorka opětovně přidala. Kýžená trefa ale ne a ne přijít a nekonečné čekání se nakonec protáhlo až do osmdesáté páté minuty, kdy Ďurišův centr poslal na místo určení z bezprostřední blízkosti Řezník - 3:2. Odpovědět však ještě mohl střídající Řezníček, jeho střelu ale na poslední chvíli zastavil ve skluzu obětavý Limberský a zajistil tím Plzni důležité vítězství.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0 !!!! Viktorka jede za titulem !!!!!

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel to nebude takova golova kanonada, jak vsichni cekaji. Plzen v kazdem polocase vstreli pouze po jednom golu, takze vysledek 2 0

Reagovat
boryland

3-0 na titul.......baky-horvy-darís...

Reagovat
OtecJaJ10

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Další šance pro Plzeň jak odskočit od Sparty, Sparta jede do Liberce a tam to bude mít nesmírně těžké nicméně Plzenští jsou si toho vědomi a zápas s Budějovicemi pro ně znamená povinnou výhru. Troufám si říct, že výhra domácích je na 99% jistá.

Viktoria Plzeň - České Budějovice 2:0

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

čo chybalo

Reagovat
smazaný uživatel

Procházka zase obrovská chyba. Bylo fakt štěstí, že Plzeň z toho nedostala gól.

Reagovat
smazaný uživatel

podlacene !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

závist je svině

Reagovat
Dejl

A to bys nevěřil, že ten rozhodčí to Plzni nechal jen za dvě piva. Ale za ty 3 body mě ty čtyři pětky stály.

Reagovat
smazaný uživatel

3 body jsou doma a titul čím dál blíž !!!!! krásně Viktorka ikdyž zápas byl složitější než se zdál

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to dobře dopadlo a Viktorka má zase blíže k titulu a teď sa včíl Sparto snaž .... bude jim to prd platný!!!

Zkrátka Prazdroj porazil Budvar ...

Reagovat
smazaný uživatel

Prooc to posledni tym tabulky nedotach do konce, 2:2 by byl krasnej vysledek pro vsechny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele