12. kolo
28.10.2012 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:1

Obhájce titulu z Liberce už teď ví, že letošní sezona se té loňské s největší pravděpodobností nevyrovná. Dnes totiž v důležitém zápase padl na půdě Sparty, prohrál 1:2 a na čelo tabulky ztrátí už 7 bodů. Sparťané naopak vyrovnali bodové skóre konkurentů z Jablonce a Olomouce a dělí se s nimi o první příčku.

Už po dvou minutách se na hřišti poprvé zajiskřilo, a to překvapivě před domácí bránou. Štajner poslal míč do středu hřiště, kde se ho ujal Vácha a posunul kolmicí na číhajícího Šurala. Míč se nakonec těsně před bránou dostal k Delargemu, ale výsledná střela v síti neskončila. Domácí tým poté zareagoval nebezpečnou akcí: Holkovi se podařilo vyslat Kadlece, který otestoval Bičíka velmi povedenou střelou. Libereckému brankáři se ovšem podařilo balón zpracovat a společně s Karišikem už Kadlece nepustili k dorážce.

A ve 33. minutě už Sparťané vedli. Kadlecova střela byla sice nejprve odvrácena na roh, ale k němu se postavil kapitán Matějovský a přesným centrem našel trestuhodně nehlídaného Jarošíka. Pro zkušeného obránce pak už nebylo doklepnutí z malého vápna problémem - 1:0.

Liberecký kouč Šilhavý vyslal do druhé půle Blažka místo Rabušice, ale týmu to příliš nepomohlo a už po dvou minutách od opětovného rozehrání to opět hořelo v hostující defenzivě. Zápotočný možná ani sám neví, jak je možné, že dostal ve vápně tak obrovské množství prostoru; po Pamićově centru mohl v pohodě střílet, a nebýt hlavičkujícího obránce Fleišmana, vede Sparta už o dvě branky.

Letenské to však mrzet nemuselo, jelikož po hodině hry se prosadil Švejdík. Situace byla podobná jako před úvodním gólem: vše začalo Kadlecovou akcí, vyraženou na roh. Tentokrát Bičík likvidoval dělovku Pamiće, k němuž se dostal míč odražený po Kadlecově sólovém pokusu. K rozehrání rohu se opět postavil Matějovský, a liberecká obrana opět selhala při bránění střílejícího hráče - 2:0.

Liberec se za této situace chvilkově zvednul a Vaclík musel být na místě proti dvěma nebezpečným akcím, jdoucím bezprostředně za sebou těsně po inkasovaném gólu. Nejprve vyrážel bombu Blažka, a potom velmi důležitým zákrokem reflexivně vytáhl krátkometrážní hlavičku Štajnera. Delarge ještě mohl dorážet, ale ani odkrytá branka mu ke gólu nepomohla - sparťanští obránci jeho šanci zablokovali.

Slovan vypadal v závěru zápasu skutečně nebezpečněji, což se povedlo gólově potvrdit v 75. minutě. Šural našel svojí přihrávkou Blažka, který potvrdil svoji pověst velmi schopného technika, když vyškolil svého strážce Švejdíka a neomylně zamířil do vinglu Vaclíkovy brány - 2:1.

Liberec pak mohl ještě vyrovnat, ale Vaclík se stal hrdinou zápasu, když opět zlikvidoval skvělou příležitost Štajnera. Po akci Šurala s Blažkem se bývalý reprezentant ocitl sám před bránou, ale talentovaného gólmana překonat nedokázal ani tentokrát.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Petr325

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 kadlec,jarošík

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

historie se bude opakovat? 0:3 Liberec

Reagovat
mario23

Sparta naváže na výkon v EL a body zůstanou na Letné.

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
bart_ik

3 body do Liberce

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Kadlec, Kelič vlastní, Rabušic)

Reagovat
Petr325

nevěřím, že by sparta udržela nulu

přesto tip: 2:1

Reagovat
Petr325

A koukám, dobrej tip

Reagovat
widlak

Škoda! Liberc byl lepší, bohužel dvě obrovské chyby při rozích je stály body.

Reagovat
Petr325

Ve druhém poločase určitě, v prvním to bylo vyrovnaný, ale možná že sparta vo fous lepší...Každopádně měla štěstí v posledních minutách...

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER ZAPAS!Byl na stejne urovni jako Plzen-Jablonec!!!Vic takovejch zapasu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele