15. kolo
17.11.2012 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Teplice 1:0

To byly nervy! Sparťané sice měli nad Teplicemi převahu a spálili celou řadu šancí, ale nakonec se jim ten jeden jediný gól podařilo vstřelit až 6 minut před koncem. Hrdinou utkání se stal domácí útočník Bekim Balaj, jeho nejlepším hráčem pak zřejmě skvělý Hušbauer.

Pražský klub se v prvním poločase dostal k ohrožení Grigarovy brány třikrát; jednou z toho byla střela mimo, jednou nastřelená branková konstrukce, potřetí už musel zasahovat reprezentační gólman. Po čtvrthodině hry vyzval Hušbauera ke skórování Krejčí, mladý záložník vtrhl do šestnáctky a octnul se tváří v tvář Grigarovi, ale v jasné gólovce minul levou tyč.

Po čtyřech minutách si narazili pro změnu Pamić s Balajem a chorvatský obránce vypálil bodlem z 18 metrů, ale jeho střelu zastavila tyč. Grigar se poprvé výrazněji předvedl až deset minut před pauzou, kdy vychytal úplně volného Balaje; albánského forvarda vyslal do šance perfektní Hušbauer.

Tentýž hráč se podepsal i pod první příležitost druhé půle, když vyzval na hraně ofsajdu startujícího Krejčího, ale Grigar si s jeho střelou výtečně poradil. V 65. minutě pak střílel i samotný Hušbauer, ale strážce teplické svatyně byl opět bezchybný a vyrazil jeho ránu na roh.

Šance Sparty s ubíhajícími minutami přibývaly, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil ani po Jarolímově poziční hrubce Matějovský, ani následně z dálky Přikryl. V 73. minutě se do zakončení dostal Balaj, ale koncovku po akci Matějovského s Jarošíkem vyloženě pokazil a pouze nechal vyniknout Grigara.

Veledůležitý zákrok si připsal i sparťanský gólman Vaclík. V 76. minutě totiž Mahmutović po ztrátě soupeře bez váhání poslal míč Ljevakovićovi, před kterým musel Vaclík famózně odvracet v poslední možný okamžik; z následující akce na druhé straně minul po další z Hušbauerových nahrávek Krejčí.

Šest minut před koncem už to vypadalo, že Teplice cenný bod na Letné ubrání, jenže potom se domácí konečně prosadili. Nejprve se k hlavičce dostal Jarošík, od nějž se míč opřel do břevna a dost možná za brankovou čáru; hra však pokračovala a dorážet tak mohli postupně Zápotočný (neúspěšně) a konečně úspěšný Balaj.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Veselac

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Mahmutovic jeden da

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, Teplice dají první gól.

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Tomtaf

oprava 4:2

Reagovat
Posledni Kovboj

tak este ze ses opravil

Reagovat
usarny

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
goodbay

Sparta sice z posledních 9 zápasů s Teplicemi prohrála jen jednou, ale Teplice vždy uměli Spartu potrápit. Navíc chybí Kweuke a Kadlec, což bude asi hodně znát. Budu rád za jakoukoliv výhru Sparty. Pokud chtějí vyhrát titul, nesmí zbytečně ztrácet!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

souhlasím, Teplice umí vždycky potrápit a tento zápas to jedině potvrdil... snad se nebude opakovat na jaře to co před rokem...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře sparta vyhrála !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele