2. kolo
04.08.2012 18:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Dukla Praha 3:2

Mistrovský Liberec se ve druhém kole Gambrinus ligy v sobotním duelu doma postavil proti Dukle, která v prvním kole obrala o body Spartu. Tentokrát to dlouho vypadalo, že se Dukle podaří obrat o body dalšího favorita, ale Liberec nakonec zvítězil v utkání těsně 3:2. Vítězný gól vstřelil v 80. minutě Šural, který se navíc postaral o všechny góly Liberce a zaznamenal tak hattrick.

Domácí Liberec chtěl v zápase potvrdit roli favorita a od úvodních minut zatlačil bránící Duklu na vlastní polovinu. Ve 13. minutě se nejprve do šance dostal Breznaník a hned po něm také Bosančič, který svou střelou zpoza šestnáctky prověřil gólmana Radu.

Velmi aktivní Vácha v další akci Liberce našel povedenou kolmicí Šurala a ten se individuálně dostal až před Radu, ale ve skluzu už nedokázal zakončit přesně. Dukla poprvé zahrozila až po dvacáté minutě. Liulka po přímém volném kopu našel Přeučila, který se snažil využít chyby v liberecké obraně, ale ke smůle hostujícího celku se dostal příliš do velikého úhlu a nestihl zakončit.

Dukla se však ve druhé části první půle oklepala a dostávala se častěji na polovinu domácího Liberce. Ten si vybral slabší chvilku a Dukla dokázala dokonce ještě před koncem poločasu skórovat. Ve 37. minutě zahrála Dukla přímý volný kop nakrátko a povedenou kombinací se balón dostal až k Pavlu Haškovi, který z hranice pokutového území prostřelil tečovanou střelou Bičíka - 0:1. Do kabin se tak překvapivě šlo za vedení hostující Dukly.

Liberec vstoupil do druhé půle s cílem otočit průběh zápasu a začal velmi dobře. Hned dvě minuty po nástupu dokázal totiž srovnat na 1:1. Po ose Janů a Vácha se balón dostal až k Šuralovi, který v dobré pozici neměl problém zasunout balón do poloodkryté branky Dukly - 1:1.

Dukla se vyrovnání nezalekla a nadále předváděla sympatický výkon podobně jako před týdnem se Spartou. V 51. minutě šla znovu do vedení, volný přímý kop Petra Malého zaplul přímo do růžku liberecké branky a ten tak zvýšil na 2:1 pro Duklu. I Liberci se povedl jeden přímák, o šest minut později trefil však Lukáš Vácha pouze tyč branky hostí.

I přesto byl Liberec ve druhé půli aktivnější a vyrovnat se mu znovu podařilo hned dvě minuty po Váchově tyči. Podruhé v utkání se trefil Josef Šural, tentokrát hlavou. Šural se ocitl také v další šanci domácích a ještě hledal lépe postaveného Breznaníka, ten však svou střelu poslal vysoko nad branku Dukly.

S přibývajícím časem Dukle ubývaly síly a Liberec se začínal dostávat více do zakončení. Dokázal toho využít hned v 80. minutě, střelu Breznaníka vyrazil rada pouze před sebe a Josef Šural stál znovu na svém místě, díky čemuž dokázal završit svůj hattrick a stal se hlavní hvězdou utkání - 3:2.

V 85. minutě šel předčasně do sprch hostující záložník Malý, který obdržel od rozhodčího Matějka druhou žlutou kartu. To však Duklu neodradilo od veliké šance. Liberec se nechal unést a podcenil závěr zápasu. Centr z pravé strany našel úplně volného Pospěcha, který pálil do odkryté branky Liberce, ale na poslední chvíli zblokoval jeho ránu Vácha. Liberec tak tuto kritickou chvilku přečkal a díky těsnému vítězství 3:2 si připsal druhé vítězství v letošní sezóně.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1.0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
HullCity

Šural skvělý zápas!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bart_ik

osobně bych rád viděl jiinou sestavu Slovanu...

Reagovat
smazaný uživatel

to uvidis, protoze Stajner hrat nemuze

Reagovat
Gryphonheart

já taky.. byli by v ní třeba L. L. H. Liuni, Baffour Gyan.. to byly časy.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele