19. kolo
09.03.2013 17:40 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Olomouc nepřipustila zaváhání a třemi góly smetla Vysočinu

Skvělá forma olomoucké Sigmy napsala další pokračování a po dvou výhrách dokázali svěřenci Romana Pivarníka uspět i do třetice, když na Andrově stadionu bez větších potíží premiérově udolali oslabenou Jihlavu.

Od počátku byla na hřišti z domácího pohledu k vidění tradiční kombinační dominance, která přiváděla hostující družině nemalé problémy. První nadějná možnost ale patřila Vysočině, konkrétně to byl Kosak, kdo z ničeho nic běžel sám na Zlámala, troufalou střelu mezi nohy ovšem bývalý mládežnický reprezentační brankář za svá záda nepustil! Jihlavské střelecké trápení tak pokračovalo...

František Komňacký si byl tohoto faktu velmi dobře vědom a zejména proto naordinoval svým ovečkám poctivou defenzivu, která dělala možné i nemožné, aby Hanáky udržela daleko od své branky. Tuto snahu ovšem ve 35. minutě devalvoval Karol Karlík, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen! Ještě do poločasového oddechu mohl trestat Hořařa a po něm i Navrátil, ani jeden z nich ale neuspěl.

Ve druhém dějství ovšem přišel ze strany Sigmy doslova a do písmene ofenzivní uragán, který během pěti minut (!) celé utkání rozhodl. Nejprve to byl Doležal, kdo našel před brankou Ordoše a vytáhlý kanonýr už měl hodně snadnou práci ke vstřelení čtrnácté branky v sezóně - 1:0. Vzápětí prvně jmenovaný oslovil nadýchaným centrem Jana Schulmeistera, který z bezprostřední blízkosti zvýšil na 2:0. Konečně v padesáté čtvrté minutě si vzal slovo sám Doležal, jenž si naběhl za obranu a prudkou hlavičkou i s nemalou porcí štěstí překonal Blažka - 3:0. Akcie Jihlavy poté byly rázem na bodu mrazu.

Zbylých pětatřicet minut už se utkání víceméně jenom dohrávalo, přičemž domácí jistojistě začínali mít na mysli blížící se moravské derby s ostravským Baníkem. Ani přesto však na útočné výlety zcela nerezignovali a dokonat vysokou porážku mohl opět Doležal a pět minut před koncem i Hořava, na konečném výsledku se ovšem už nic neměnilo. Domácí kouč tak svému bývalému chlebodárci nedopřál klidný spánek.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
ryzskej

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze neni o cem...tip 1....3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vanGomm

Olomouc se může dostat výhrou na pohárové 3.místo,takže tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Gólové preview tohoto zápasu http://www.ligista.cz/news/sigma-jihlava/

Náš tip 3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
freakmarena19

0:1 (Jungr)

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude koncert... 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma do Európy !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele