28. kolo
22.05.2013 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Plzeň veze a Androva stadionu tři body a přibližuje se k titulu

Hodně důležitý, ne-li ten rozhodující krok směrem k mistrovskému titulu udělala plzeňská Viktorka, která si zásluhou Daniela Koláře připisuje nesmírně cenné vítězství na půdě Olomouce a dostává tím druhou Spartu pod obrovský tlak.

Zatímco domácí kormidelník Martin Kotůlek nechal opět (stejně jako na hřišti Příbrami) pouze na lavičce jmenovce Pospíšila a Doležela, Západočeši se museli obejít bez distancovaného klíčového stopera Václava Procházky, jehož místo zaujal nepříliš využívaný Lukáš Hejda.

Sigma vstoupila do utkání lépe, držela kulatý nesmysl na svých kopačkách a rychlou kombinační hrou přidělávala svěřencům Pavla Vrby nemalé problémy. To platilo i po osmi minutách, kdy napřáhl zpoza vápna Petr a Kozáčik měl rázem plné ruce i nohy práce, aby balón zpacifikoval! Záhy to nedůrazně zkoušel Navrátil a po Schulmeisterově centru se na zadní tyči hlavou neprosadil ani napodruhé Petr.

Na opačné straně zahrozilo až po ráně Ďuriše, pokus slovenského křídelníka se ale k zadní tyči Zlámalovy branky nevešel! Právě nástup bývalého hráče Banské Bystrice (nahradil zraněného Hejdu, jehož pozici zaujal Řezník a na pravého beka se tím pádem zatáhl Rajtoral) a později také střídání Tecla (pro změnu zaujal místo zraněného Bakoše, kterého také jako Hejdu zradil kotník) hru Viktorie notně oživilo... Limberský po odvážném průniku předal Kovaříkovi, jeho centr ale na zadní tyči neusměrnil do branky Kolář. Už v nastavení vybojoval Tecl tutovku pro Ďuriše, ten však také neuspěl!

Druhé dějství začalo další chybou Čišovského, Hořava následně posunul na Petra, ten však přízemní střelou na plzeňského strážce svatyně recept nenašel. Jinak se však hrálo výhradně na polovině Sigmy, která chvílemi nevěděla, kam dřív skočit. Distribuci nebezpečných míčů si vzal tradičně na starost Horváth a právě po jeho standardce měl velkou možnost Čišovský, ovšem skvělého Zlámala nepřekonal! Vzápětí neslavila úspěch ani přízemní střela z Daridovy produkce.

Téměř totožná situace jako při předchozím volném přímém kopu, akorát z druhé strany, přinesla po 59. minutách obrovskou příležitost pro Kovaříka, tomu se však na zadní tyči nepodařilo z bezprostřední blízkosti skvěle reagujícího Zlámala překonat! Plzeňský tlak vrcholil po hodině hry, kdy utahující se oprátku neunesl Javůrek, který ve vymezeném prostoru sestřelil pronikajícího Ďuriše a sudí Franěk musel ukázat na pokutový kop! Ten si vzal na starost tradiční exekutor Horváth, ovšem nedůrazným pokusem k levé tyči si na strážce olomoucké svatyně nepřišel!

A do třetice přišla pro Plzeň šance z volného přímého kopu, který si na vzdálenější tyči našel opět Kovařík, jeho tvrdý projektil ale skvěle reagující Zlámal opětovně vytěsnil mimo tři tyče a nadále tak držel akcie svého týmu nad vodou! Krátce nato mohl trestat Šindelář, jeho střelu mířící do šibenice ale pozorný Kozáčik za svá záda nepustil! Vzápětí dokonce Čišovský hlavou trefil tyčku vlastní branky!

Silnou desetiminutovku Hanáků ale Viktorka přečkala a opět se divákům vrátil tradiční kolorit druhých čtyřiceti pěti minut, které se odvíjely víceméně podle hostujících not. To mohl potvrdit Kolář, ale z velkého úhlu pálil jen do boční sítě. Ještě v téže minutě však Horváth po nakrátko rozehraném míči od rohového praporku oslovil právě nevysokého Koláře a bylo to 0:1! Zbytek utkání už další změnu nepřinesl.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen ceka velice tezky zapas....Olomouc v posl.kole konecne vyhrala...ale...I Sparta v Olomouci bodovala na plno..tudiz cekam to same od Plzne...tip 2..1:3

Reagovat
vanGomm

Plzeň už pozvozna směřuje k remíze.Jsou ještě 3 kola,takže by to mohla v tomto ročníku ještě stihnout.Zkusím tedy tip X.

Reagovat
Aris1914

Snad se stane zázrak. Tři body potřebujem jako sůl, abysme dostihli Liberec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Plzeň musí

Reagovat
smazaný uživatel

tezky zapas 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

timhle zapasem bohuzel Plzen ztrati sance na titul, remizuje, pak nevyhraje nad Libercem a bude konec plzenskeho snu, uvazuji, ze se ani nebudu divat na tenhle zpas, nechci pak po skonceni brecet v rohu a vzlykat nad remizou

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam že paclik ne zařidi zapas ve prospech plzně,vedeni Olomouce jsou korumpovani.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1-3 !!!! Viktorka sestřelí Olomouc podruhé a přiblíží se titulu !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že to Plzeň zvládne a poveze si domů všechny tři body. když k tomu přičtu klopýtnutí Sparty v Brně, mohl by to být klíčový krok k titulu

Reagovat
Veselac

těžký zápas,malý kurz na Plzeň....tip oba gól

Reagovat
smazaný uživatel

Javůrek červená.. vždycky jste byli na moravě zmrdí a v olomóci obzlášť..

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Plisen!!!

A teď už jen dojet to do sladkého konce .... když už máte pro letošek i hokejový titul.

Reagovat
smazaný uživatel

A stejne jim tu penaltu pripiskli, ale Horvath zivil nadeji na plichtu...kazdopadne ted uz je to jedno, jelikoz Sparta nedokaze uhrat koncovku a neporazit snadny Brno....to je v prdeli

Reagovat
diastan

Připískli On trefí pouze protihráčovi nohy a balónu se ani nedotkne a je to připísklé proboha....

Reagovat
smazaný uživatel

je to tammmmm !!!!!!!!!!!!!!

Plzeň si titul pohlídá doma porazí Liberec a bude se slavit !!!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Liberec děkuje Plzni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele