2. kolo
05.08.2012 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Moravské derby ovládla Olomouc. Slovácko zůstává bez bodu

Utkání o premiérové ligové body zvládli lépe Hanáci, kteří dokázali porazit neškodné Slovácko, jemuž naopak zůstává i po dvou kolech na bodovém kontě nula. Svým druhým zásahem v Gambrinus lize se na výsledku podílel Škerle, pojistku následně přidal z penalty Ordoš.

Oba celky vstupovaly do utkání s cílem, napravit nepovedený úvod sezóny, Sigma nezvládla utkání na Střeleckém ostrově, zatímco Slovácko podlehlo na domácí půdě Brnu. Ani jedna strana se ovšem v prvních deseti minutách nikam nehnala, hrálo se zejména ve středu pole, bez nějakých výraznějších příležitostí na obou stranách. Abstinenci zajímavých momentů změnila až Hořavova rána, branku však nenašla.

Jihomoravské mužstvo zahrozilo hned vzápětí, když si na Volešákovu standardní situaci naskočil Trousil, balón ale skončil pouze na horní síti Blahovy branky. Sigma se nemohla dostat ke své kombinační hře, a tak zkoušela štěstí ranami z dálky, Melichárek si ovšem, tak jako v případě Schulmeistera, povětšinou dokázal poradit. Přesto přese všechno mohli jít domácí po půlhodině hry do vedení: Schulmeister oslovil Hubníka, ten okamžitě poslal kulatý nesmysl do pokutového území, který na malém vápně našel volného Ordoše, vytáhlý kanonýr ale nedokázal překonat skvěle reagujícího Melichárka!

Klasický zámek byl vidět v závěru prvního dějství v podání svěřenců Romana Pivarníka, kteří svého soupeře drželi těsně před vápnem. Na řadu přišlo hned několik rohových kopů, přičemž po jednom z nich mohl otevřít skóre Hubník, jenž tečoval hlavičku Škerleho, staronový olomoucký útočník ovšem zavzpomínal na svá "nejlepší léta" a branku přestřelil! Nakonec se však domácí ve 43. minutě dočkali, Škerle si na zadní tyči počkal na propadnutý centr od rohového praporku a nechytatelně míč uklidil do šibenice - 1:0. Pro zkušeného stopera se jednalo teprve o jeho druhý ligový zásah, ten premiérový si zapsal před pěti lety ve Zlíně.

Také po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Hra Slovácka působila doslova a do písmene neškodně a velké problémy dělaly týmu z Uherského Hradiště především centrované míče, zejména pak od rohových praporků. Po této standardní situaci mohl přidat pojistku Dreksa, pohotová hlavička však prolétla těsně nad břevnem. Definitivně hotovo pak bylo krátce po hodině hry, kdy Hubník po souboji s Melichárkem upadl a rozhodčí Zelinka nařídil pokutový kop - Ordoš zkušeně navýšil vedení na 2:0.

Michal Hubník byl evidentně při chuti, což všem přítomným jasně definoval, během několika málo minut pálil nejdříve hlavou a později také nohou, ani jednou se mu ale nepodařilo najít prostor ohraničený třemi tyčemi. Ten samý hráč měl po sedmdesáti minutách další tutovku, když se k němu dostal Janotkův centr, Hubník ovšem navázal na své předchozí pokusy a branku minul. Zajímavé momenty uzavřela červená karta pro Dreksu, jenž na zemi zasáhl Doška přímo před zraky hlavního sudího a nemohl tak čekat jiný verdikt.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 je dost ocekavanej vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, sigma potvrdila roli, Slovacko dolu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

a ty jsi okad ???

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele