27. kolo
13.05.2013 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

FK Teplice - Baník Ostrava 3:2

Teplice otáčejí vývoj utkání s Baníkem a díky třem brankám vítězí. Ostravský celek sice ve dvanácté minutě skóroval jako první, ale jeho snaha nakonec na tři body nestačila.

Teplice dál bojují o setrvání v Gambrinus lize, dnes večer jim pomohly tři body. Právě díky nim naděje na zachování prvoligové příslušnosti pro další ročník rapidně stoupají. Baní Ostrava je třináctý.

Dnešní utkání se vyznačovalo nejen pěti brankami, ale také množstvím šancí. Začněme popořádku. Již po třech minutách mohl slavit Martin Jindráček, ale jeho zakončení zastavilo břevno. O minutu později se do zakončení vehementně probíjel Francis Litsingi, konžský záložník ale nakonec mířil těsně nad břevno. Přes úvodní tlak domácího výběru to byli hosté, kteří se ujali vedení - po rohovém kopu dostal mnoho prostoru obránce Michal Frydrych a parádní hlavičkou zakončil - 1:0.

Nepříjemným pokusem se vzápětí prezentoval Milan Matula, zkušený obránce ale pálil těsně nad břevno. Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, z rohového kopu se prosadili také domácí. Brankáře Michala Bártu hlavičkou překonal nabíhající Antonín Rosa, který dvacet minut před koncem poločasu srovnal krok.

Martin Jindráček dnes mnoho štěstí neměl, po závaru v pokutovém území a chybě brankáře Michala Bárty, jenž pustil míč pod rukama, nedokázal na malém vápně zakončit do odkryté brány a selhal! Svého spoluhráče napodobil Aidin Mahmutović, který také nezakončil podle svých představ. Festival chyb pokračoval Tomášem Grigarem, který za svá záda pustil míč Lukeše a na brankové čáře musel situaci zachraňovat Antonín Rosa. Do další velké šance se dostal Konžan Litsingi, ale jeho hlavičku brankář Bárta ještě stačil vytáhnout mimo tři tyče.

Radost hostující obrany po zákroku svého brankáře ale netrvala dlouho - Litsingi si naběhl za obranu a přesnou střelou uzavřel vzrušující první půli!

Do druhého dějství vkročili mnohem lépe hosté z Ostravy. Po standardní situaci se centrovaný míč dostal až k Michalu Frydrychovi a pohotově zakončující obránce mohl slavit svou druhu trefu v utkání! Ani tato inkasovaná branka ale neznamenala zklidnění hry, do další velké šance se dostal zakončující Jindráček, který ale nechal vyniknout soupeřova gólmana.

Teplice si na svou aktivitu zase rychle vzpomněli, dvakrát mohl zakončovat zkušený Štěpán Vachoušek, ani jeden z jeho pokusů se ale mezi tři tyče nevešel. Přesto se Teplice zaslouženého vedení dočkaly - a opět v tom měl kopačky Štěpán Vachoušek. Střídající záložník si vyměnil míč s Ljevakovićem, bosenský hráč našel před bránou volného Aidina Mahmutoviće a pro jedenáctibrankového útočníka již nebyl problém zakončit. Teplice tak vyhrály nad Baníkem Ostrava 3:2 a Gambrinus liga by se Na Stínadlech měla hrát i příští rok.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I bez baryho 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
OtecJaJ10

i vod by byl zlatý

Reagovat
OtecJaJ10

bod

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bude lepší když Teplice prohrajou. Jinak je Hradec nedožene.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ma jako znamenat ta pauza tady???

Reagovat
smazaný uživatel

Ja opravdu nevim co k tomuto zapasu rict...Vzdycky jak banik dobre zahraje ci ziska 3 body(a to jen kdyz Baros da hattrick ci 2 goly) vsoupne moje nadeje ze se zacne blyskat na lepsi casy a pak zuch buch a prohrajou 3 zapasy v rade..i kdyz je nutno rict ze meli tezke soupere(Olomouc,Liberec,MB,Sparta)...a tak bych si pral kdyby se jim podarilo vyhrat v Teplicich a zvetsit sance na preziti v lize...ALE...nepochipitelne Teplice vyhraly v Olomouci(coz mi neni do ted mozne jak se to mohlo stat,kdyz zapas mel skoncit 3:0)...takze budu rad za remizu,pokud ji Banik uhraje...nicmene realny tip 1....2:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 - Mahmutovič, Vachoušek, Vondrášek

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
vanGomm

Teplice hrají o všechno a proto si myslím,že sotva doma znovu prohrají.Tip spíše 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že proti Slezanům získáme důležité 3 body, které nás už nejspíš zachrání před sestupem. 2:0.

Reagovat
klokan.paul

X

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pavel.fotbal

Teplice nedají dnes baníku žádnou šanci a vyhrají přesvědčivě 3:0 !

Reagovat
smazaný uživatel

musím říct, že mě kvalita dnešního zápasu docela potěšila. až na chvilkové kiksy, které dnes udělali například i gólmani, to ušlo - minimálně na to, že hrály 2 celky, které se letos spíše trápí. tyto 3 body by nám k setrvání v GL měly stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice chyb bylo i tak dost, ale zápas to byl pěknej

Reagovat
smazaný uživatel

Neasi, to by bylo aby Teplice sestoupily, kam by se pak jezdilo koukat na velky soupere. Ta koncovka kdy sbiraj jeden bod za druhym je od nich skvela

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele