12. kolo
26.10.2012 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 1:0

Mladá Boleslav v nepříliš záživném zápase doma zdolala Brno nejtěsnějším možným rozdílem a po tři zápasy dlouhém půstu slaví konečně výhru. Brňané toho v utkání, které ovlivnilo nevlídné počasí, příliš neukázali a zaslouženě se na Moravu vracejí s prázdnou. Jediným střelcem se stal domácí Jan Štohanzl.

Necelých 1500 diváků v Boleslavi sledovalo utkání dvou rozdílných poločasů - zatímco v tom prvním se totiž mohli ohřát hned u několika slibných šancí, druhá pětačtyřicetiminutovka nenabídla jedinou akci s gólovými parametry. Ochozy tak vytrhla z letargie pouze střídání, čtyři žluté karty a fakt, že chvíli před koncem se k dešti přidal dokonce i první sníh. Platonický tlak Brna v poslední půlhodině, který však Millerovi v domácí bráně příliš starostí nenadělal, se ukázal být k ničemu.

Boleslav vstoupila do utkání aktivněji a už po pěti minutách mohla skórovat, i když spíš než svým schopnostem za to mohli domácí děkovat brněnskému gólmanovi Petrovi. Ten si totiž neohlídal malé vápno, nechal se přeskočit Magerou a míč nakonec propadl až k Nešporovi, který vypálil pohotově z otočky - vedle.

Nešpor neměl dobře seřízená mířidla, což se potvrdilo hned v následující minutě, kdy v obrovské situaci pálil ve vápně rovněž mimo. Ve 14. minutě se však už domácí radovali z gólu, a opět u toho byl aktivní Nešpor. Jeho centr z levé strany našel Mageru, který posunul míč do ohně a doklepávající Štohanzl poslal Boleslav do vedení - 1:0.

Brno zaznamenalo první šanci až ve 35. minutě prostřednictvím Mezlíka, který vypálil z 20 metrů a donutil Millera střelu vyboxovat. Tvrdá rána však mířila doprostřed brány a zkušený gólman s ní tak neměl výraznější problémy. A tím si Brňané zároveň vyčerpali účet nebezpečných situací...

O šest minut později přišla série dvou boleslavských šancí. U té první trestuhodně přestřelil Janíček, který napálil míč kutálející se po brankové čáře nad břevno; akci založil rohovým kopem Brunclík, po jehož centru hlavičkoval Johana do tyče, a domácí defenzivní záložník tak už měl snadnou práci. Gól z toho však nebyl.

Petr pár vteřin poté ještě zlikvidoval samostatný nájezd Magery, zakončený polovysokou střelou, čímž prakticky ukončil na šance poměrně bohatý první poločas. Druhá půle potom už na skóre nic nezměnila.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten kurz bych dal i Brno.Bolka se zmuze tak na remizku.Takze 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

tady Bolka vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Boleslav musí hrát o víkendu, lidi sou v pátek asi eště na směně ve Škodovce, ta návštěva je hrozná, víc lidí chodí aj na Rýmařovský béčko...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele