20. kolo
17.03.2013 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - Sparta Praha 1:2

Sparta nakonec nedopustila překvapení a dvěma brankami Ladislava Krejčího porazila Hradec v poměru 2:1. Letenští to však neměli vůbec jednoduché - Votroci vedli a ve druhé půli zazdili za stavu 1:1 obrovskou šanci.

Sparťané tak stále srdnatě dotírají na vedoucí Plzeň, na niž ztrácí tři body; dvoubodový náskok je pak dělí od třetí Olomouce. Hradec je na tom o poznání hůře, a špatná forma ho začíná vážně ohrožovat na prvoligové existenci; se 17 body jde o vůbec nejslabší tým soutěže a od posledního místa jej dělí pouze lepší skóre na úkor Českých Budějovic.

Přestože šlo o souboj dvou celků z opačných pólů tabulky, zpočátku to tak vůbec nevypadalo - Východočeši se slavného soupeře nezalekli a vedoucí branku, vůbec první ligovou v tomto kalendářním roce (!), vstřelili už po třech minutách hry. Vše bylo přitom krásně jednoduché - přesný centr zprava, v malém vápně číhající Štěpán a hlavička mimo dosah bezmocného Vaclíka - 1:0.

Sparťané se k pořádné gólovce dostali až o více než půlhodinu později, ale stála za to. Hradecký faul potrestali hosté přímým kopem, který propadl až na zadní tyč ke zcela volnému Lafatovi, a reprezentační kanonýr navzdory své pověsti zabijáka nepochopitelně pálil pouze do tyče. Nakonec se však favoritovi prolomit hradecký zámek podařilo, a to nepopulárním gólem do šatny.

Běžela druhá minuta nastavení první půle, když domácí Holeš obrovskou minelou poskytl soupeři mimořádnou psychickou výhodu. Pravý bek Votroků nezpracoval míč ve vlastním pokutovém území, a ten se tak dostal až ke kopačkám Krejčího, jenž nabídnutou šancí nepohrdl a přesnou technickou ránou nedal Lindrovi možnost - 1:1.

Hradec však nehrál vůbec špatně, a odměna mohla přijít 6 minut po opětovném rozehrání - a stejně jako v případě úvodní branky, i tentokrát byl u zrodu všeho centr z pravé strany. Jeho autorem byl v tomto případě Haris Harba a adresátem opět Štěpán, jemuž však střela tentokrát nesedla a Vaclík ji se štěstím zlikvidoval.

A sparťané svoji druhou velkou příležitost na rozdíl od soupeře využili - to už zbývalo pouhých 10 minut do konce. Hrdina Krejčí přebral míč v ostrém úhlu, nerozpakoval se a jemným lobem přehodil Lindra, čímž zajistil Pražanům cenné tři body - 1:2.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta po remize musi opet naplno bodovat...smula pro Hradec ovsem ktery potrebuje kazdy bod...tip 2...1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Hradec se v těch sestupových vodách začíná nepříjemně namáčet.Viděl bych to,ale podobně jako kolega výše.Sparta si po Jablonci další ztrátu v boji o titul už nemůže dovolit.Navíc pokud se o titul bude hrát ještě v posledním kole,tak tam Hradec hraje s Plzní a to by byla další nepříjemnost.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

na zázraky s posledních 2 domácích utkání můžu jen vzpomínat...ale budu věřit aspon v dobrej bod ...

Reagovat
goodbay

Tenhle zápas předpokládám nebude nikde dostupný

Reagovat
smazaný uživatel

Otazník visí nad levým bekem, ale asi zase nastoupí Hybš. Do útoku bych chtěl duo Lafata- Bednář.

tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 hradec!!!!!!!!!!!

Reagovat
Zajda

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
ryzskej

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mám skoro all in, tak do toho Sparta!

Reagovat
smazaný uživatel

vsadil jsem 500 na Spartu, pokazde jak na ne dam, tak to krasne poserou, klidne at mi zmrvi tiket i dnes, nebudu smutnej, hlavne at neda gol ten slizoun Lafata

Reagovat
smazaný uživatel

taky je mam na tiketu za 500...a nemam sraltu rád a právě proto to bude plichta

Reagovat
smazaný uživatel

dá se někde koukat na netu??

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Kadlec, Vácha

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík - Zápotočný, Holek, Švejdík, Hybš - Přikryl, Matějovský, Vácha, Krejčí - Kadlec, Lafata.

Pamić, Kweuke, Hušbauer, Vidlička, Polom, Bednář, Čech.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta bude letos 4.

Reagovat
insane

ale houby. titul to mozna nebude (nepochybuju vsak o tom, ze o nej sparta bude bojovat do posledniho kola), ale olomouc nedokaze podavat natolik vyrovnany vysledky, aby spartu v konecny tabulce ohrozila (mozna jsou ted nahecovany, ale ten rozdil v kvalite kadru se ukaze), a jablonec zas bez lafaty (a kovarika, kterej byl taky docela rozdilovej hrac) uz nebude sestrelovat slabsi soupere (viz dnesni zapas s teplicema) rozdilem tridy a prave v takovejch zapasech poztraci do konce sezony jeste hodne bodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň má jasný rukopis.. Jasně se dá poznat jejich hra.. Sparta prostě zatím ne.. Nějak se mi zdá, že se právě snaží vyhrávat jen tou kvalitou hráčů..

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta nakonec nedopustila překvapení a dvěma brankami Jiřího Krejčího porazila Hradec v poměru 2:1. ... dobře jirka

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je profik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele