29. kolo
26.05.2013 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

České Budějovice - Vysočina Jihlava 2:1

V atraktivním a na šance bohatém zápase porazily České Budějovice před vlastními fanoušky Jihlavu 2:1, ale na záchranu to ani tak nestačilo - Dynamo bude napřesrok nastupovat o soutěž níže, stejně jako Hradec Králové.

Jihlavským před zápasem už o nic nešlo, přesto se však hrálo nahoru - dolů, a to prakticky od začátku - už ve druhé minutě napálil odražený míč do gólmana domácí Táborský, o čtvrt hodinu později se pak vyznamenal i domácí strážce Daněk, který si poradil se střelou Vaculíka po Šimonkově centru.

Závěr první půle byl hodně dramatický - nejprve Rýdel dlouhým pasem našel Machovce, který přesprintoval kolem svého strážce, ale finální střela z hranice vápna byla slabá. A budějovičtí mohli této nevyužité příležitosti záhy litovat - 5 minut před pauzou se totiž Jihlava nenápadně dostala do vedení. Bylo to vlastně jednoduché - Tlustý utekl po pravé straně, nahrál do vápna Jungrovi, a zbývalo už jen přesně vypálit k bližší tyči.

Dynamo však zareagovalo ještě do obrátky - konkrétně ve 44. minutě, kdy kombinace Hory s Táborským vyústila v přesný finální centr na Romana Wermkeho, proti jehož jedovaté hlavičce pod břevno neměl brankář šanci. Jihlava zareagovala až po přestávce, a mít Masopust přesnější mušku, mohli hosté podruhé v zápase vést - takhle však pouze vyniknul um brankáře Daňka.

Masopust se opět připomenul už po pár vteřinách, kdy prošel budějovickou obranou, ale na vyběhnutého Daňka si nepřišel. Za domácí naopak selhal Hora, který z bezprostřední blízkosti na zadní tyči napálil pouze Hanuše. A ve střídání šancí se pokračovalo i nadále - Koloušek jen těsně v domácím vápně nedokázal stočit svůj centr na kopačky některého ze spoluhráčů, domácí Sandro zase nechal robinzonádou vyniknout Hanuše.

Na vítěznou trefu se tak čekalo až do 89. minuty - k přímému kopu se postavil Sandro, nacentroval na Halamu, jenž hlavou prodloužil na zadní tyč, a protože Hanuš neměl žádnou šanci být na místě včas, stačilo Halamovi "pouze" být na správném mítě ve správný čas. Vedení ještě mohl zvýšit aktivní Hora, ale jihlavský brankář svůj tým podržel i tentokrát.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

Remizova Jihlava bude mozna opet plichtit..vubec bych se nedivil...tip X..0:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
vanGomm

Jihlava by mohla potvrdit titul remízového krále.Tip X.

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo vyhraje v treninkovém tempu 4:1

Reagovat
klokan.paul

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele