9. kolo
29.09.2012 17:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

České Budějovice - FK Teplice 3:2

Budějovice v souboji dvou celků, které nevkročily do letošního ročníku pravou nohou, doma přestřílely Teplice v poměru 3:2 a odsoudily je tak k pádu do sestupového pásma. Hostující trenér Lukáš Přerost bezprostředně po utkání oznámil svoji rezignaci.

Utkání nabralo skutečné obrátky až v posledních 20 minutách, ale Dynamo se i přesto stihlo ještě v první půli dostat do dvoubrankového vedení a spálit dvě další šance. Nejprve však muselo "přežít" bleskovou akci Podaného; záložník zapůjčený ze Sparty však míč za gólmana Daňka neprotlačil, a dorážející Jindráček přestřelil bránu.

Domácí poprvé udeřili ve 21. minutě - a hned z toho byl první gól zápasu. Sandro vyslal Iva Táborského do sólového úniku, brankář Grigar proti němu vyběhl, a zkušený útočník ho efektivně přeloboval - 1:0. Teplice se však nepoučily a o devět minut později nechaly Sandra nebezpečně centrovat na úplně volného Javorka, proti jehož hlavičce se musel vytáhnout Grigat.

Teplický Mahmutović mohl v 36. minutě potrestat chybu Řepky, který podskočil centr, ale nedokázal to a domácí se tak dostali do protiútoku, který zakončili druhým gólem. Balon do pohybu uvedl kdo jiný než Sandro, který vybídl Michala Klesu - a ten vzhledem k tomu, že ani Rosa, ani Chovanec nedokázali míč uklidit do bezpečí, měl před zívající bránou snadnou práci. 2:0.

Grigar ještě v závěru prvního poločasu zlikvidoval málo razantní střelu Řezníčka, a to byla na dlouhou dobu poslední větší šance zápasu. Věci se do pohybu opět daly až v 72. minutě, kdy Dynamo vedlo už 3:0: Javorek chytrou přihrávkou našel v palebné pozici Makovce, který z hranice vápna uklidil míč přesně k tyči.

O pouhé dvě minuty později mohl ještě zvyšovat Táborský, ale Grigar mu v tom zabránil - a pak už Teplice snížily. 77. minuta a míč se po ose Dolejš - Vachoušek - Vůch dostává k Marku Jarolímovi, který bez problémů překonává Daňka - 3:1. Když potom budějovický gólman v 87. minutě pustil ránu Vachouška ze střední vzdálenosti, zdálo se být zaděláno na pořádné drama, ale na vyrovnávací branku už hosté nedosáhli.

Nebo alespoň ne povoleným způsobem - tolik názor pana rozhodčího. Už v nastaveném čase totiž nejistý Daněk s problémy odvracel krásnou ránu Vůcha alespoň na roh, načež se tepličtí dočkali kýženého třetího gólu - z ofsajdu.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza na nic jinyho dynamo nema ani teplice bohuzel 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáci versus chudáci.Takže remíz

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola Neprohra ČB.

Reagovat
smazaný uživatel

prej Slagr kola

Reagovat
smazaný uživatel

bych si tipl primo golovou smrst rekneme 4:4?

Reagovat
smazaný uživatel

skoro:D

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice musi skorovat, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tolik golu sem teda fakt necekal

Reagovat
smazaný uživatel

Přerost končí - třikrát hurá, už se nevracej a můžeš s sebou rovnou pár dalších lidích z představenstva. jsem ale zvědavý, kdo Teplice převezme, zvlášť s naši pozicí v tabulce a předváděnými výkony.

Reagovat
Agnar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele