27. kolo
14.05.2013 18:00 CET
3 : 2
(2:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 3:2

Pondělní výsledek se opakuje, dokonce ve stejném pořadí. Také dnes v podvečer se z výhry radují domácí. A opět výsledkem 3:2. Dukla Praha v podstatě celé utkání jeho vývoj ovládala, Brno se dočkalo pouze korekce.

Pražský celek se díky třem bodům usadil na páté příčce, hosté z Moravy jsou dvanáctí. Juliska mohla jásat již po deseti minutách, kdy Duklu poslal do vedení Zbyněk Pospěch. Na něj ještě v rámci první půle navázal Tomáš Berger. Naději dal hostům z kraje druhého poločasu zkušený útočník Karl Kroupa, ale dvoubrankové vedení vrátil svému týmu Néstor. Jeho branka se ukázala býti brankou rozhodující, protože o tři minuty později snížil na konečný 3:2 Tomáš Frejlach.

První desetiminutovka mnoho šancí nepřinesla, takže o první vzrušení se na stadionu Juliska postaral až Zbyněk Pospěch. Martina Doležala překonal Pospěch díky skvělému centru Néstora a díky zaváhání hostující obrany. Zkušený útočník si míč nejprve zpracoval, poté sám nechytatelně zakončil - 1:0.

Tomáš Frejlach se pokusil zaskočit brankáře Filipa Radu, ten si ale s jeho štiplavým pokusem poradil. Konec první půle orámovala šance hostů z Brna, střela Tomáše Frejlacha byla ještě tečována. Hlavička Petra Buchty skončila těsně nad břevnem, takže mohl brankář Rada v klidu rozehrávat. Nakonec to byl velmi důležitý zákrok, protože o pár minut později pražané zvýšili - na signál ze standardní situace si naběhl Tomáš Berger, který si poradil i s brankářem Doležalem a skóroval. Do šaten tak odcházeli mnohem spokojenější domácí hráči.

To se ale mělo brzy změnit. V úvodu druhého poločasu sice domácí předvedli bleskurychlou akci, když se po Malého centru Néstor zastřeloval. Následující minuty ale patřily hostům. Martin Husár vyvezl míč, na který si naběhl Karel Kroupa a zakončil jej přesně do míst, kam už brankář Filip Rada nedosáhl.

Po hodině hry jsme se dočkali několika překvapivých momentů. Hra získala kontaktním gólem nový náboj, kterého ale využili lépe domácí hráči. Dukla se po nepovedené standardní situaci hostí dostala do rychlého protiútoku a v něm se ocitli dva útočníci - spolupráce Pospěcha s Albiachem skončila parádní ranou druhého jmenovaného - pražský výběr si vzal zpátky svoje dvoubrankové vedení.

O pouhé dvě minuty bylo na světě další drama - obránce Tomislav Božić se v hlavičkovém souboji srazil s Karlem Kroupou a míče se zmocnil Tomáš Frejlach. Střela brněnského záložníka zapadla k tyči a hosté měli naději na bodový úspěch. O tu je mohl připravit druhým gólem mladíček Néstor, ale jeho lob skončil mimo tří tyčí. Branku nemohli slavit ani hosté, i když minimálně akce Husára s Kroupou si říkala o lepší zakončení. Karel Kroupa sice dnes jednu branku vstřelil, ale u tohoto počtu vůbec nemusel zůstat. Stačilo, aby deset minut před koncem využil svou šanci lépe a mohl se stát hrdinou. Takto po devadesáti minutách jen přihlížel oslavám domácí Dukly. Ke změně skóre nevedla ani akce Pospěcha, který nevyužil centru střídajícího Luboše Kaloudy.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz to vypada ze Dukla by mela doma vyhrat,tipny remizu....kazdy bod pro Brno ma cenu zlata...poku dbod uhraji s nejvetsi pravdepodobnosti se udrzi v lize...tip X..1:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
vanGomm

Dukla už o nic nehraje.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu obcas ty commenty o tom ze tymy o nic nehraji...psal jsi to nedavno u jineho zapasu....do konce jsou 4 kola a tedy potencionalnich 12 bodu prece..a pokud by je Dukla ziskala(vim ze je to as nemozne) skoncila by s 51 body a kdyz vezmes v potaz ze Olomouc a Jablonec na jare hraje kulovy..v prekazce stoji uz jen Liberec....tedy je porad motivace a sance hrat o EL..coz zrovna takovy celek jako Dukla ktera jeste pred lety hrala 2.ligu bude rvat do posledniho kola nebo prinejmensim dokud bude teoreticka sance si to zahrat....

Reagovat
smazaný uživatel

i ty meles blbosti neni realne aby sla dukla pred liberec...

Reagovat
zekq

Prej o nic nejde a co El

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

věřím v krásný výkon Brna a výsledek tak 1:1

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Běžte fakt do p*če s gambrinus ligou Naposled když jsme hráli doma, tak nás rozhodčí opakovaně nenechá rozehrát balón na půlce, když o nic nejde, sotva 30 cenťáků od místa přestupku a trhá tak hru, když zrovna tlačíme. Dneska Duklu pustí bez píšťalky, tak tři metry od místa přestupku, tak že jdou sami na bránu hráči dukly...gól a víceméně je po zápase, fakt citlivé a profesionální posouzení od pana rozhodčího...

Další z x vlastňáků gambrinus ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla vzdycky ma o co hrat, jeden z tech lepsich tymu, ktery sou na vzestupu, od ty doby, co postoupili z druhy ligy, da se na ne i koukat, na to ze tam nemaj tolik person

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele