25. kolo
27.04.2013 16:50 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Plzeň otočila utkání v Jablonci a osamostatňuje se ve vedení

Zaváhání proti Jihlavě může být pro Letenské dost možná smrtící, Západočeši využili hned první možnost a po vítězství na hřišti Jablonce si drží před svým rivalem dvoubodový náskok. Baumit zůstává nadále třetí.

Takřka úvodní půlhodina moc pohledný fotbal nenabízela, hostující ekipa sice držela mírnou územní převahu, ovšem do nebezpečných situací se, podobně jako svěřenci Václava Kotala, nedostávala. To se změnilo až ve 28. minutě: Vaněk a Čížek po rychlém protiútoku postupovali dva proti jednomu, když už se zdálo, že je celá akce znehodnocená, druhý jmenovaný střelou z hranice vápna zavěsil - 1:0.

Jestliže se jablonečtí hráči z první střely na branku ujali vedení, odpověď ve stejném duchu na sebe nenechala dlouho čekat. Vlastně jenom sedm minut: Darida vyslal na branku nepřesnou ránu, kterou však nekompromisně zasunul pod břevno Kolář a rázem se mohlo začínat od nuly - 1:1! Zbytek prvního dějství se pak nesl spíše ve znamení boje ve středu pole a žádné další šance k vidění nebyly.

Po změně stran se tempo hry přece jen zvýšilo a hlavně Viktoria se důrazně přihlásila o slovo, držela kulatý nesmysl na soupeřově polovině a vlastně bylo jen otázkou času, kdy definitivně otočí utkání na svoji stranu. Střela Daridy sice byla ještě zablokovaná, avšak po následném rohovém kopu natáhl Rajtoral, Špit jeho pokus vyrazil, ale mičuda se odrazila pouze k volnému Procházkovi a Plzeň vedla 1:2.

Definitivně rozhodnout mohl za okamžik aktivní Darida, jeho střela však na domácího brankáře nestačila! Domácí se snažili o vyrovnání, ovšem jejich akce většinou vyznívaly do ztracena, hlavičku Beneše potom zlikvidoval skvělý reflex Kozáčika! Naopak se do střelecké listiny zapsali hosté, když tentokráte střídající Bakoš dostal přihrávku za obranu a s nemalou porcí štěstěny napodruhé překonal bezmocného Špita - 1:3. Plzeň tak má cestu za titulem ve svých rukou.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Houfi

Tady očekávam vracečku za Pohár od Jablonce takže tipuju výhru Plzně o 2 goly

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Je vidět,že to Plzeň myslí s tím titulem vážně,takže by si s Jabloncem poradit měla.Jablonec hraje sice o EL ještě na dvou frontách,ale tipuji,že nakonec vypadne ze hry jak v lize,tak i na poště.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Statistiky gólů k tomuto zápasu: http://www.ligista.cz/news/jablonec-plzen/

Náš tip na výsledek 0:1

Reagovat
ronaldik

A najednou je Plzeň v úplně jiné situaci... Vítězství jim pomůže odskočit od Sparty, tipuju 2:0

Reagovat
ronaldik

Teda 0:2 samozřejmě...

Reagovat
Veselac

jestli chtějí v Plzni titul tak ted je třeba zabrat.tip 2, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň dneska rozstřílí Jablonec !!!!!

můj tip 1-3 !!! Viktorka si jede pro 3 bodyl !!!

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to ti vyšlo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

idealni prilezitost pro Plzen zlomit trizapasovou serii proti Jablonci bez vyhry 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka je nejlepšíí !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Timhle zapasem si Plzen pekne odskocila, coz pro Spartu neni nic dobryho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele