29. kolo
26.05.2013 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Baumit Jablonec - Sigma Olomouc 2:1

Hanáci sice v utkání s Jabloncem vedli, nicméně tři body zůstávají na půdě domácího celku. O obrat v zápase se postarali domácí Čížek s Kopicem.

Už po třech minutách si míč do vlastní brány málem srazil Filip Novák, naštěstí pro něj i celý Jablonec ale mířil mimo tři tyče. Po akrobatickém zakončení pozdějšího hrdiny Tomáše Čížka se míč vznesl příliš vysoko a bránu Zdeňka Zlámala neohrozil. O velmi zajímavou střelu se poté postaral Ondřej Vaněk, jeho ránu brankář Zlámal s námahou vytěsnil mimo.

Neuplynula ani čtvrthodina utkání a skóre se poprvé měnilo. Postarali se o to aktivnější hosté, nahrávku Jakuba Petra využil skórující Jan Navrátil, který obloučkem překonal vybíhajícího Michala Špita - 1:0.

Domácí tým jako by nevěděl, jak na nepříznivou situaci reagovat a delší dobu se nemohl dostat do tempa. Až po půlhodině hry si vzal míč na starost Karel Piták a překrásnou kolmicí vysunul nabíhajícího Tomáše Čížka. Domácí záložník pohotovou ranou překonal hostujícího Zdeňka Zlámala a vykřesal pro Jablonec naději na bodový zisk.

Před koncem prvního poločasu musel zkušenost i rychlé reflexy ukázat brankář Michal Špit, jehož vystrašila rána Jana Schulmeistera. Ani hostující záložník ale Špita nepřekonal. Ve stejném gardu se odehrál i začátek druhého poločasu, ani tentokrát ale Schulemister proti Špitovi neuspěl. Jablonec se nevzdal a chvíli po změně stran se dočkal zaslouženého vedení. Karel Piták ještě obrannou řadu nepřekonal, dorážka Jana Kopice již ale úspěch slavila.

Na druhé straně skončila neúspěchem akce Pitáka, který mohl asistovat Novákovi. Dnešní oslavenec ale náskok nenavýšil. Do útoku naopak přešli hosté, kteří se s prohrou spokojit nechtěli. Michal Špit se musel ukázat proti střele Schulmeistera, jeho zákrok na udržení náskoku stačil. Soubojů této dvojice časem přibývalo, Michal Špit se ale ani jednou překonat nenechal a obě rány Jana Schulmeistera zneškodnil. Domácímu celku se po devadesáti minutách povedlo udržet jednogólový náskok a slaví zasloužené tři body.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
PavlíčeQ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jablonec to mozna trosku vypusti... 1:2

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..0:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Veselac

tip 1....1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele