21. kolo
23.04.2013 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Vysočina Jihlava 1:0

Sotva se na Bazalech uklidilo po sobotním, veřejností i policií ostře sledovaném utkání se Spartou, ožila slezská část Ostravy na pravém břehu řeky Ostravice znovu. V dohrávce odloženého zápasu z 21. kola domácí přivítali soupeře z Jihlavy.

Při srovnání se sobotním utkáním bylo pro fanoušky Baníku velkou změnou kromě klidnější kulisy také nasazení jejich miláčka Milana Baroše již od úvodních minut. Ofenzivní hvězda se do sestavy vrátila právě včas. Sestupem ohrožené mužstvo totiž čtyři poslední utkání prohrálo a nevstřelilo v nich ani jeden gól! Naopak hosté z Jihlavy přijeli do Ostravy ve velké pohodě. Neprohráli již čtyři utkání v řadě a boj o záchranu se jich aktuálně netýká.

A uvedené rozpoložení klubů vyřazovalo z obou soupeřů od úvodních minut. Nervózní Baník se dlouho nemohl dostat do tempa, zatímco v poklidu hrající hosté hráli o poznání přesněji. Po dvaceti minutách se však obraz hry začal proměňovat a domácí se dokázali dostat do šancí. Tu první nejprve Milosavljev zahodil, když v dobré pozici zpackal přihrávku na Soukupa. Druhou šancí však už Baník nepohrdl. Fantiš napálil odražený míč za Blažkova záda a rozjásal domácí publikum - 1:0.

Ve druhé půli mohl náskok domácích pojistit Baroš, ve výborné příležitosti na značce pokutového kopu ovšem nepotvrdil pověst chladnokrevného střelce a bránu přestřelil.

Hubené jednogólové vedení vydráždilo hosty a s přibývajícím časem se stále nebezpečněji projevovali před bránou domácího gólmana Bárty. Baník však dobře takticky plnil své defenzivní úkoly a Jihlavu do větší příležitosti nepouštěl. A svůj náskok jedné branky udržel až do závěrečného hvizdu.

Domácí Baník se tak dočkal vítězství po čtyřech porážkách a polepšil si ve vyrovnaném boji o sestup. Jihlava zůstává na devátém místě.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pospovič

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 barry zase hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

To musi byt povinne 3 body! Tip 1...3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Ten kurz 1,80 je až nezvykle lákavý.

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Statistika gólů pro tento zápas http://www.ligista.cz/news/ostrava-jihlava/

Náš tip 2:0

Reagovat
tlaci

1,8 tutovka 2:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Rakoid

ja moc nechapu proc je bran baník jako tak velký favorit..... 1:2

Reagovat
OtecJaJ10

bo Banik pyčo! Jihlavu dáme, 2:1

Reagovat
Rakoid

tak to pak jo

Reagovat
HorajzmAmmann

Sice jsme ted nehráli nic moc, ale poslední zápas kdy hrál Baroš, nehráli jsme o 10 a nehráli jsme proti VELMI silné Sparě byl doma s Hradcem a všichni víme jak to dopadlo.

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
cepinzcegamy

klasická plichta. možná i poločas/konec

Reagovat
klokan.paul

1:1

Reagovat
HorajzmAmmann

To bylo na Spartě hodně vandráků Čekal jsem víc.. BP

Reagovat
smazaný uživatel

špatný čas, já jsem stihnul posledních 20 minut. Myslím že by minimálně o tisíc lidí více přišlo kdyby to bylo někdy kdy je volno nebo alespoň pozdější začátek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele