15. kolo
17.11.2012 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 2:1

Ostravský Baník doma porazil Slovácko 2:1 a ve 14. zápase sezony získal teprve druhou výhru. Tříbodový zisk sice Baníkovce z poslední příčky nevytáhl, ale alespoň je přiblížil na jediný bod patnácté Příbrami. Slovácko je šesté.

Utkání mělo pro domácí existenciální příchuť, a vítězný gól z kopačky Mirosavljeva pouhých osm minut před koncem tak zažehnal skutečně černá oblaka. Oba celky si pro diváky připravily to nejnapínavější až na konec: po nudné první půli poslal 20 minut před závěrečným hvizdem Baník do vedení Majtán, jenže Košút v 80. minutě vyrovnal. Výhru tak zajišťoval až Mirosavljev parádním přímým kopem.

V úvodním dějství se sice oba celky dokázaly dostat do určitých náznaků šancí, ale jinak se žádná fotbalová nádhera nekonala a bazalské ochozy čekaly na gólovku marně. Celý poločas se nesl spíše ve znamení tvrdé hry, což rozhodčí Bílek ocenil hned sedmi (!!!) žlutými kartonky, a nejdůležitějším bodem bylo - bohužel pro domácí - zranění elitního forvarda Václava Svěrkoše, který po Valentově zásahu do kolene odkulhal ze hřiště a musel být střídán.

Po pauze stavidla trochu povolila a oba soupeři trefili brankovou konstrukci. Nejprve hostující Valenta hlavičkoval po centru z pravé strany do břevna - to bylo ve 49. minutě - a poté o 17 minut později stejně dopadli i domácí, když Kaprálik nedokázal po Lukešově rohu rovněž hlavou usměrnit míč do Melichárkovy sítě.

Pak už ale Baník vstřelil vedoucí branku - Lukeš s Krautem rozjeli rychlou brejkovou akci a druhý jmenovaný namazal před bránu Majtánovi, který nemohl minout. Slovácko nicméně srovnalo za necelou čtvrthodinku - Košút po pouhých několika vteřinách pobytu na hřišti vsítil na 1:1, když vtrhl na přímý kop do vápna a před Bártovou brankou se zorientoval nejlépe ze všech.

Jenže o pouhé dvě minuty později se Baník dostal opět do vedení, které už nepustil. Tradiční exekutor přímých kopů Lukeš tentokrát k zahrávání pustil Vladana Mirosavljeva, proti jehož parádní ráně neměl Melichárek šanci. Emotivní závěr, v němž se hráči obou týmů hlasitě dohadovali ve středu pole, už na výsledku nic nezměnil.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že se spamatuji a zase vyhrajou že proti dukle to byl omyl 2:0 2x kukec

Reagovat
ryzskej

Čistá 2. 1:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Veselac

kurzy 2 nebo X2

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel banik asi na vyhru moc sanci nema, pokud to slovacko nevypusti

Reagovat
tlaci

Slovácku bude dost chybět Došek, tip x 1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
zde73

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

X asi tak 1:1...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

JEDÉÉÉÉÉM FCS! DOBIJEME BANÍK! 0-2 Kovář a doufám, že konečně prolomí smůlu Jura Valenta! FORZA FCS!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Banik vyhraje bo dnes nebude smulař vašenda.

Reagovat
Puskas

žlutou dostal ještě po odpískání brankář Slovácka za kecy

Reagovat
Lamskej#RMCF

Baník je mi sympatický, ale na takový "fotbal" se nehodí koukat....měl sem dojem, že je v lize o mnoho víc horších týmů jak Baník, ale to byl omyl...

Reagovat
Puskas

pod Látalem jsme hráli vesměs dobře, to až poslední 2 zápasy jsou tak děsné

Reagovat
Sw!fty

to zase byl odevzdanej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo psal ten souhrn? Jak nevytáhl? Jak druhou výhru? Třetí snad.. jsme 14náctí

Reagovat
smazaný uživatel

Který kokot to píše ani jméno hráče neumíte napsat správně

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo psal ten report, vždyť to je směšné. Jména špatně, Svěrkoš na nosítkách, břevno dal Baník.

Reagovat
OtecJaJ10

Tak ten co to psal musel být asi dobrý pyčus. A nebo prostě jenom přijebaný antibanikovec.

Reagovat
smazaný uživatel

Tříbodový zisk sice Baníkovce z poslední příčky nevytáhl, ale alespoň je přiblížil na jediný bod patnácté Příbrami. Slovácko je šesté.

Tak tomuto moc nerozumiem..ten čo to pisal je asi mimo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele