27. kolo
11.05.2013 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Liberec potvrdil formu i na hřišti Slovácka a bere další výhru

Úřadující mistr české nejvyšší soutěže nabral během druhé poloviny sezóny úctyhodnou formu a po sedmém vyhraném utkání za sebou na půdě Slovácka se osamostatnil na třetí příčce! Baumit však drží utkání k dobru.

Moravané se nechali překvapivě od prvního fouknutí do píšťalky zatlačit a hostující družina tak měla znatelnou územní převahu, kterou však nedokázala přetavit k ohrožení Melichárkovy svatyně, většina akcí končila už na hraně šestnáctky. Habancovi svěřenci mezitím nakopávali míče na Doška, ani tahle taktika ale nepřinášela kýžený efekt. Po půlhodině hry navíc Pavelka přízemní střelou otevřel skóre - 0:1. Bývalý hráč Slovácka se tak proti svým bývalým spoluhráčům prosadil už podruhé během této sezóny (poprvé ještě na podzim v dresu pražské Sparty, odkud přestoupil do Slovanu).

Úsporný styl museli domácí fandové kousat po celé první dějství, přesto se však na jeho konci mohli radovat z vyrovnávací trefy, ovšem Došek nedokázal po Kunclově nadýchaném centru překonat výborně reagujícího Kováře, jenž tak svoji družinu výrazně podržel!

Ve druhém dějství se obraz hry takřka identicky vyměnil a najednou to byl moravský tým, kdo ve svých rukou držel pověstné kormidlo. Také zde však vyvstal identický problém jako na začátku před druhou brankou a velkým rozdílem tak byl pouze fakt, že Liberec své protiútoky dokázal využít. To se sice ještě nepovedlo ve 49. minutě Rabušicovi, ale ten samý hráč na Melichárka našel recept o deset minut později a šestým gólem ve čtyřech posledních zápasech zvýšil na 0:2!

Největší slováckou možnost měl Valenta, jehož rána se odrazila od jednoho ze soupeřových obránců a neposedný gumový nesmysl následně namířil svoji dráhu letu do tyče Kovářovy branky! Hned z protiakce pak Šural vyzval Delargeho, který střelou kolem brankáře uzavřel na 0:3.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko vyfouko Hradci body takže doufám že prohraje!!

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu to proto, protože Hradec celej zápas útočil a on 2 protíútoky a bylo to prohraný.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemyslíš vážně? Slovácko bylo lepší!

Reagovat
PISTOLERO

Stačí se kouknout na statistiky a všechno jasně ukazuje že Slovácko bylo lepším týmem

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Liberec jen potvrdi formu a znovu zvitezi...tip 2...0:2

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko potvrdí zlepšenou formu: 2:1.

Reagovat
PISTOLERO

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X2.

Reagovat
boryland

0-1...štajny....je lišák.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3, Štajny, Rabu, Rabu

Reagovat
REPLIKATOR

Hm s přehledem. Nejlepší tým jarní části ligy

Reagovat
Gryphonheart

Zápas jsem nesledoval a neviděl, ale výsledek pěknej. A co že Sackey střídal tak brzy?

Jinak v článku jsou chyby.. viz např. "se osamostatnil na třetí příčce! Baumit však drží utkání k dobru."

Dotáhl by se, jedině že by se teď dávalo za vyhrané utkání 6 bodů místo třech.. i když, po tom co předvádí rozhodčí a Damková v posledních kolech, už bych se v českém fotbale nedivil asi ničemu..

Reagovat
widlak

Přesně tohle jsem psal na diskuzi k celému kolu A ještě první věta, podle níž Slovan, nejlepší tým jara, překvapivě zatlačil soupeře.

Ale vše je vysvětleno na konci: fotbal.idnes.cz

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

"...a neposedný gumový nesmysl následně namířil svoji dráhu letu do tyče..."

tvl, voni to hrali snad s hopikem, nee???

Reagovat
smazaný uživatel

Ponižující, ale zasloužené... v létě to chce říz. Někteří chlapci si evidentně neváží toho, že hrají ligu a to v dresu 1.FC Slovácko. Strašná blamáž. Osobně jsem byl překvapen, že jsme ten gól dostali "až" ve 32. minutě...

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec rozjetej, on body potrebovat bude stejne jako Sigma aby hrali pohary, tudiz to bude mit Plzen jeste hodne tezky a verim ze ztratej vsechno co muzou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele