29. kolo
26.05.2013 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 2:0

Domácí Moravané vítězí nad soupeřem z Ostravy o dvě branky a posunuje se vstříc středu tabulky. Ostrava je po prohře na místě třináctém.

Na střely mimo branku i do jejího středu bylo možná utkání domácího Slovácka z hosty z Ostravy vyrovnané, skóre však hovoří jednoznačně pro domácí tým. Rozhodl o něm dvoubrankový dlouhán Libor Došek, který se dostal na dvanáctigólovou metu. Ještě před začátkem utkání samotného dostali diváci příležitost rozloučit se s teď již bývalým záložníkem Michalem Kordulou.

Po pouhých třech minutách se mohlo Slovácko dostat poprvé do vedení, ale na přihrávku Ladislava Volešáka Jiří Valenta reagoval příliš zbrkle a míč poslal mimo bránu soupeře. Ani hosté však nebyli pasivní, Lukeš centroval na Antonína Fantiše, který ale hlavičkou na Dušana Malichárka nevyzrál.

O pouhou minutu později se ale již skóre měnilo, Milan Kerbr našel centrem od rohového praporku volného Libora Doška, který se tradičně ve vzduchu orientoval a zavěsil přesně mimo Bártův dosah - 1:0.

Více než šest tisíc diváků poté sledovalo, jak Milan Baroš upadl v pokutovém území, sudí Matějek ale prohřešek neviděl a nechal ve hře pokračovat. Publikum reagovalo zesíleným pískotem. Do konce první půle byla hra rozkouskována na mnoho nepřesných přihrávek, což kazilo celkový dojem z utkání. Ani kombinaci na jeden dotek v podání hostí z Ostravy nedoprovázely gólové oslavy.

Hostující talent Jan Staško se hned z kraje druhého dějství dostal do zakončení, ale brankář Melichárek vystihl jeho úmysl a ránu mladého útočníka zneškodnil. Přesně po hodině hry se aktivita domácích projevila na skóre také podruhé. Obrana Baníku nepůsobila nijak zformovaně, čehož využil kapitán Trousil. Jeho centr na Doška zakončil nabíhající spoluhráč přesnou ranou a vedení Slovácka se zdvojnásobilo.

Přesto se hosté nevzdali a brankář Melichárek musel vytáhnout skvělý zákrok, aby zneškodnil akci záložníka Kukece. Chorvatský záložník Davor Kukec si mohl na své konto připsat i asistenci, ale jeho nahrávku Milan Baroš nevyužil. Stejně jako ostatní spoluhráči tak po devadesáti minutách sledoval oslavy domácího Slovácka.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
tlaci

výborná kulisa a remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OtecJaJ10

snad 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Slovácko jistá záchrana a nemá tak potřebu Baník potopit.

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

ten tip je velice pravdepodobny

Reagovat
smazaný uživatel

Banik musi urvat opet aspon bod...tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se na parádní atmosféru a doufám ve výhru FCS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

mají stejnou formu a o nic už vyloženě nejde protože Hradec neuhraje ani 2 body proti rozjeté SKS a Plzni, výborná kulisa. Vypadá to na pohodový remízový večer před nadprůměrnou kulisou 1:1 Došek - Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
vanGomm

Slovácko už je zachráněné,takže by mohlo dopadnout X2.

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 pro baník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele