20. kolo
11.03.2012 15:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 0:4

Trenér Vrba prožil na lavičce Plzně jeden z nejhorších poločasů, přitom se zprvu zdálo, že vše půjde tak, jak jsou na to jeho fanoušci zvyklí. Změna stran však přinesla hned čtyři přesné zásahy sestupem ohrožené Olomouce, která se vypořádala s tlakem favorita a veze veledůležité tři body na Hanou.

Domácí se od začátku ujali role dirigenta hry a soupeře pouštěli k míči jen sporadicky. Po patnácti minutách tak byli blízko otevření skóre, když šel tváří v tvář Ďuriš proti Zlámalovi, který vyrazil pouze k Pilařovi. Ten v nelehké pozici odkrytou branku minul.

Zchladit plzeňské hráče tak mohl ve 23. minutě Ordoš, který po rychlém kontru pálil ke vzdálenější tyči, Pavlík solidním zákrokem ukryl nebezpečí do rukavic. Nezměnilo se tak sice skóre, ale obraz hry úprav doznal. Sigma začala objevovat polovinu soupeře a několikrát nebyla daleko od gólové hrozby.

Nejblíže tomu byl Schulmeister, který tísněn ve vápně dokázal vystřelit a domácí brankář musel vyrážet k Ševinskému. Viktoriáni tak do poločasu stihli zahrozit pouze ranou Daridy zpoza vápna, která postrádala metr k levé tyči.

Olomouc se do druhé půle rozběhla už s podstatně mírnějším respektem, než do samotného úvodu zápasu, a po osmi minutách se tak mohli radovat z překvapivého vedení. Vydařené napadání na polovině hřiště zavedlo hosty až do vápna, kde dostal Varadi dostatek času, podíval se na vápno, kam už nabíhal Navrátil. Ten dostal balón proti noze a bez přípravy parádně vypálil pod břevno.

A začaly se dít věci. Pavlík v další moment musel být pozorný proti střele Schulmeistera z dvaadvaceti metrů. Na druhé straně mohli favorité využít otřesení Zlámala, když Pilař zatáhl míč na brankovou čáru a zpětnou přihrávkou našel Petrželu, který z pár metrů nepochopitelně pozdravil diváky v horních řadách.

Fanoušci hostů se tak mohli radovat dokonce z navýšení svého náskoku. Přitom si Ordoš dovolil zahodit stoprocentní šanci, když při centru před malé vápno nebyl široko daleko jediný bránící hráč, a hlavičkou nechal vyniknout Pavlíka. Schulmeister totiž po hodině hry vezl další rychlý protiútok a u vápna se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe. Výtečnou ranou ke vzdálenější tyči pak opravdu vedení svého týmu pojistil.

Začal tak vysoký nápor domácích a nebyli daleko od rychlé odpovědi po přihrávce Rajtorala podél malého vápna. Jenže před Bakošem, který by mířil do zcela prázdné branky, dokázal v pádu odkopnout jeden z obránců.

Skvělý výkon pak předvádělo zhruba sedm tisíc diváků, ti totiž šli slyšet i poté, co Ordoš sklepl hrudí na vápně pro Varadiho, a ten pohotovou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:3. Snaha Plzně pak byla poznamenána frustrací z průběhu utkání, když už se konečně dostala do zakončení, Zlámal zasahovat nemusel.

Naopak pět minut před koncem musel rychle dolů Pavlík, zachránil tak své spoluhráče od další trefy ze sedmnácti metrů Schulmeistera. Čtvrtý gól však přeci jen přišel z kopačky Jakuba Podaného, toho času jen pár desítek vteřin na hřišti. Čišovský nestačil k olomouckému talentu doběhnout a pohotovou ránu tentokrát už nestihl zastavit ani nešťastný Pavlík. Viktorka si tak mohla oddechnout, že konečný hvizd přišel hned po skončení řádné hrací doby.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

pavlik

rajtoral čsovsky franta limba

Reagovat
smazaný uživatel

darida pavel

milan kolar pilar

bakos

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by ta hnusácká sparta plná dementů v čele lebkounem Hřebíkem nezískala titul Sparta je špína českého fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Olomouc by byla za normálních okolností na 10.místě v tom případě by to byla jasná 1.Teď je ale jiná situace,protože Olomouc hraje o to druhé sestupové místo.Mohla by tedy Plzeň potrápit.Tipuji X,nebo výhru Plzně o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

uz 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to podlplacený na 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ryzskej

100 %, když už

Reagovat
trepka

Reagovat
smazaný uživatel

lebo plzen ma malo penez a nebojuje o titul tak ona si moze dovolit sem tam predat zapas nie ? rozmyslaj ked neco vypotis

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnej souhlas... bylo to ''cinklý''

Reagovat
jazzmaster

Co to meleš? Pořádně si naliskej, pokud ses na to díval, tak takovou hovadinu nemůžeš vůbec vyplodit

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc ukázala že i nad mistrama jako je plzen se dá vyhrát

ukázala že na výhry má a že naspod tabulky opravdu nepatří a že se jen tak nezalekne zasloužená výhra ikdyž plzen nehrala špatně 3body pro olomouc at žije OLOMOUC

Reagovat
ryzskej

Reagovat
Fingulka

Největší tutovka na tiketu a takhle to dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

masakr!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo koupené.. At žije korupce v české Gambrinus Lize!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, Plzeň se vzdá poháru aby se jen soustředila na ligu a pak prodá zápas.

Reagovat
Sw!fty

tady to zase lítá, samá korupce ... Plzeň hraje o titul, vy idioti, a když vybojovala body na Spartě, tak tady to určitě prodá ... IQ tykve

Reagovat
ronaldik

Tak pokud po tomhle výkonu Sigma sestoupí, tak to bude největší nespravedlnost všech dob... Ale pokud bude takhle hrát i dál, tak su klidnej

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohlo to byt podplaceny!!!!! protože sigma určo nechce dalšíííí míííínuska aby vypadla a za 2Plzen musela přiznat že olomouc byla prostě lepšííííííííííííí a že plzen hrala jako panenky to je jejich chyba každopádně at žije SK SIGMA OLOMOUC aja myslel že když dokáááže remizovat s milanem a s schalke04 že muže i tady a trener VRBA by uplatky nevzal takže a sigma taky chce se zachranit to se stane a dalši minuska nechce takže ty vaše teorie že uplácela jsou na 0% :-) at žije SK SIGMA OLOMOUC

Reagovat
smazaný uživatel

Každopadně to byl MASAKR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele