17. kolo
18.02.2012 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 3:1

Svěřenci trenéra Šilhavého vlétli do jarní stíhací jízdy se vší grácií a dali zapomenout na nepřesvědčivé domácí výkony. Závěrečné minuty přinesly dvě exklusivní trefy, jinak byl Hradec dopředu po celý zápas naprosto bezzubý a nechával tak svého soupeře předvádět, jak se o první místo ještě bude bojovat.

Kdože je to nejbližším pronásledujícím lídra ze Sparty dal Liberec vědět od prvních vteřin a defenzíva hostí se měla co otáčet, aby stíhala odvracet nepříjemné míče do vápna. To se nepodařilo v deváté minutě, kdy Hochmeister napálil ze dvou metrů Fukala a balón se vrátil k Breznaníkovi, který pohotově centroval na vzdálenější tyč, kde Šural hlavičkoval nad břevno.

Severočeši ukazovali vysokou fotbalovost, sázka na centry však nebyla proti obraně Hradce úspěšná. Domácí se tak dočkali až po půlhodince hry, kdy za Rabušicovým pasem svedl běžecký souboj Breznaník s Holešem. Ten vyhrál liberecký kanonýr, který křižnou přízemní střelou zaokrouhlil svůj letošní účet na deset zářezů.

Přestože zajímavých šancí už první půle více nenabídla, fotbal musel bavit i oko nezaujatého diváka a nejinak tomu bylo po změně stran. Nepolevující Slovan donutil Hradec chybovat a šest minut po změně stran se tak domácí fanoušci mohli radovat. Před vápnem převzal míč Štajner, v šestnáctce zachoval klid a po zaseknutí poslal mezi Poděbradským a Hochmeisterem přesný projektil ke vzdálenější tyči zkamenělého Koubka.

Tento pětatřicátník mohl v 57. minutě skórovat znovu. Fukal netrefil balón a ve vápně tak měl před sebou pouze brankáře. Jenže nerovnost terénu zapříčinila nepovedenou střelu holení a následný nekoordinovaný pád.

Deset minut poté se znovu o slovo hlásil Breznaník. Nejprve nahrával do vápna Fleišmanovi, který tvrdou ranou nechal vyniknout Koubka, jenž se po následném rohu jen otáčel za přízemní střelou slovenského záložníka. Odvrácený centr totiž tři metry před vápnem hravě zpracoval a pohotovou ranou minul tyč jen o drobné decimetry.

Jakousi snahu o zvrat průběhu utkání značně ztížil svým spoluhráčům debutant Jedunov. V 59. minutě si vykoledoval zbytečnou kartu za mnoho slov pro neodpískaný faul na hranici vápna, aby čtvrthodinky poté předvedl v šestnáctce herecký výkon hodný Zlaté maliny a předčasně tak opustil hřiště.

Deset minut před koncem se zřejmě vcítil do hostů Breznaník, když dostal parádní přihrávku za obranu od Štajnera. Míč přebral ve vápně, kde se mu nabízel před odkrytou brankou Rabušic a na vápno už dospěchal i střelec druhé trefy. Zodpovědnost vzal na sebe, ale svou neomylnou levačkou mířil jen do rukou brankáře.

Fotbalovou parádu tak předvedli hosté, přesněji Radek Hochmeister, který z pětadvaceti metrů vymetl pavučiny v pravém horním rohu Bičíkovy svatyně. Jenže v 90. minutě předvedli svou brilantní akci i hráči Liberce.

U lajny byla situace ještě vyrovnaná dva na dva, jenže Štajner parádně uvolnil Breznaníka, ten vnikl do šestnáctky, na vápně našel Tomáše Janů, který přiťukl Bosančičovi, který naznačením střely získal prostor a nechytatelně trefil šibenici.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
diastan

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan 3-0 Hradec

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni kola bejvaj zradny...favoritem je bezesporu Liberec,Hradec je muzstvo o prvnim golu,zda ho vstreli Votroci jako prvni muze dojit k prekvapeni

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan..3:0....

Reagovat
tlaci

Hradec má obrovskou marodku, Slovan vyhraje 2:0 Breznaník, Rabušic

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 bude kotel

Reagovat
smazaný uživatel

to teda, budete biti.

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 Hradec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele