17. kolo
19.02.2012 17:00 CET
3 : 4
(1:1)

Reportáž

FK Teplice - Viktoria Plzeň 3:4

V Teplicích si nezaujatý divák přišel na své. Od 40. minuty padlo sedm branek, během nichž hned třikrát vedli domácí, kteří nakonec neuhlídali ani jeden bod. Plzeň tak dokázala reagovat na Spartu i Liberec a drží třetí pozici.

Velkou šanci zchladit domácí diváky spálil už ve třetí minutě po přihrávce Horvátha Bakoš, který sám před brankářem mířil vysoko nad. Pokračovalo se v přijatelném tempu, kterému chyběla povedenější finální fáze. Přestože tak Plzeň měla mírnou převahu, nebezpečí přivezl přes Čišovského do vápna domácí Mahmutovič. Tvrdou přízemní střelu dokázal Čech pokrýt.

I nadále se o zatajování dechu starali tepličtí hráči. Nejprve rozjásal publikum Dolejš, který se prosmýkl u brankové čáry do vápna, ale na jeho přihrávku skrz malé vápno nikdo nedosáhl. Ve 39. minutě zakončoval brejk po rohovém kopu přihrávkou za obranu Mahmutovič na Čajiče, který v obrovské šanci mířil jen do brankáře.

V další minutě se už domácí mohli radovat skutečně. Centr bosenského útočníka netrefil dle svých představ Matula, nicméně našel na hraně ofsajdu, možná pár centimetrů za hranou, Vondráška, který poslal míč do sítě.

Plzeň je však psychicky opravdu silná a těsně před hvizdem ukončujícím první půli využila nekoncentrované obrany k vyrovnání. Horváthův centr vrátil na penaltu Bakoš a zcela osamocený Ďuriš neměl sebemenší problém skórovat.

Jenže po třech minutách druhé půle už zase byly na koni Teplice. Čajič zavezl balón do vápna, mezi třemi obránci poslal k druhé tyči na Dolejše, který proti noze nabil Vachouškovi. Zkušený útočník pak ráznou střelou propálil vše před ním a vrátil vedení domácím.

Gólové hody však pokračovaly a stále brzy po změně stran bylo znovu vyrovnáno. Po standardce střílel z dálky tvrdě Limberský, Grigar vyrazil pouze před sebe, kde pohotově dorážel Pilař. Pak jakoby zapůsobila slova trenérů na zlepšení defenzívy, a přestože se hrál aktivní fotbal nahoru-dolů, výraznější šance nepřicházely.

Jako blesk z čistého nebe tak přišly další dva zásahy. Nejprve propadla celá defenzíva hostů, když Dolejšovu jedovatou střelu z dálky nedokázal Čech udržet a stopeři se jen dívali, jak si pro gólovou dorážku běží Mahmutovič.

Evergreenem zápasu se však staly bleskurychlé odpovědi Plzně. Tentokrát spadl Pilař těsně před vápnem a z přímého kopu se ke vzdálenější tyči trefil Bakoš. Tomu to ovšem nestačilo a tři minuté poté dostal svůj tým prvně v zápase do vedení. Jeho střelu zpoza vápna nešťastně tečoval Rosa a míč se snesl těsně pod břevno. Grigar neměl mnoho šancí na reakci.

V 87. minutě se o vyrovnání pokoušel Ljevakovič, z dvaceti metrů přízemní ranou donutil Čecha k pohybu, nakonec však minul. Trenéru Radovi tak zbyla jen pusa pro křik na čtvrtého rozhodčího, bod mu po nadějném průběhu nezůstal ani jeden.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (16)

Přidat komentář
diastan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice 1-1 Plzeň

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
tlaci

Plzeň uvanená proto asi remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen bude setrit 10

Reagovat
vanGomm

Plzen už hraje v lize jen o EL.Teplice se případnou výhrou můžou dostat k pohárovým příčkám.Očekávám vyrovnáné utkání a tipnu X.

Reagovat
twl

Nechámu slova plzeň se bude šetřit ba naopak!Hráči jsou nabuzení po přestávce...Využijeme neschopnost hráču teplic střílet goaly§

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice po velice těžkém zápase vyhrají a přiblíží se bojům o poháry!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 2 bez diskuze teplice jsou šmatláci 1 kategorie

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
diastan

Tak se hraje ne jak ten druhý ,,superklub,,

Reagovat
Ebola SVK

konečne to padlo Bakošovi.....super. Ešte jeden v Schalke. Držím palce Plzeň !!!! máte na nich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele