17. kolo
17.02.2012 20:15 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Viktoria Žižkov 3:0

Do ligového jara skvěle vstoupila pražská Dukla, která v předehrávce sedmnáctého kola Gambrinus ligy porazila na domácím hřišti Žižkov 3:0. O osudu zápasu bylo rozhodnuto za sedmnáct minut, kdy vstřelili domácí všechny tři branky, o něž se postarali Pázler, Podrázký a Malý.

Dukle fantasticky vyšel samotný start do utkání, už ve třetí minutě se skóre poprvé měnilo. Hostující gólman Ticháček totiž neudržel ránu Podrázkého, jeho chyby si nejdříve všiml Jan Pázler a dorážkou do odkryté branky poslal svůj tým do vedení. Viktoria mohla odpovědět prakticky okamžitě, ovšem Bálek trefil jen boční síť.

Stejně se vedlo i hlavičkujícímu Lafrancovi, a tak mohla ve třinácté minutě opět udeřit Dukla. Vše začalo u Pázlera, který se probíjel z levé strany do pokutového území, ovšem ještě před ním byl faulován. Následnou standardní situaci rozehrál Miroslav Podrázký, nádherně zakroutil míč do šibenice a mohl tak oslavit svou premiérovou trefu v letošním ročníku Gambrinus ligy.

A už o čtyři minuty později bylo takřka rozhodnuto, domácí šli do vedení 3:0. To z levé strany odcentroval Vrzal, na jeho přetažený míč si naběhl Malý a pohotovým volejem překonal Ticháčka potřetí. Ještě horší to pro Žižkov mohlo být po půlhodině hry, když Hašek chytře přehazoval brankáře hostí, jenže těsně minul. Hosté byli v prvním poločase zralí na ručník, další gól mohl přidat hlavou Vrzal, Valenta však se štěstím zblokoval balón na roh. První příležitost Viktorie přišla až v poslední minutě úvodního dějství, Hílkova dělovka z hranice šestnáctky ale prostor mezi třemi tyčemi nenašla.

Po přestávce hosté přecijen přidali a snažili se zbytek utkání zdramatizovat, ovšem ve finální fázi jim chybělo potřebné štěstí, celá akce často ztroskotala na poslední přihrávce. Dvacet minut před koncem normální hrací doby nebezpečně pálil Kotyza, Rada měl s jeho ránou problémy, nakonec jí však dokázal zkrotit. Viktoria ze své převahy gól nevytěžila, navíc mohla v závěru ještě jednou inkasovat, šanci střídajícího Engelmanna ale dokázal lapit Ticháček.

Dukla tak porazila Viktorii Žižkov s přehledem 3:0 a posunula se v tabulce na osmou příčku, hosté zůstávají poslední.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dukla 2-1 Žižkov

Reagovat
ryzskej

Žižkov nedá gól, under 2,5, jednička, 1:0 nebo 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

až ve 20:15.

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

proč to taky nenechali na sobotu, a mohli dat na vsechny sobotni zapasy na dobu kolem poledne-odpoledne, jako sorry ale kdo v tý zimě tam má stát a ještě za tmy

Reagovat
smazaný uživatel

verim v 1 a ve vehre tiketu

Reagovat
Petr325

1:0

Reagovat
vanGomm

Žižkov hraje o všechno.Viděl bych to na dvojtip X,nebo výhra Dukly o gól.

Reagovat
tlaci

nevím co od tohoto zápasu čekat, Žižkov dost posílil. Dukla pustila tvůrce hry Bergra asi 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dal už je 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

dostanou 5:0 aji od Dukly natož od Sparty to dostanou tak desítku je mi z nich(žižkov) špatně půlka kádru půjčená dluží na výplatách ... prostě na kádr na ligu nemá bodejt´když si hráče půjčují z 2.ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych si měl vsadit kdo sestoupí tak to bude na 99% žižkov a jeden z dvojice baník olomouc nebo snad budějky ale mají řepku

Reagovat
Gryphonheart

Žižkov to je holt tragédie.. co v té lize vůbec dělají?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele