4. kolo
20.08.2011 18:20 CET
2 : 4
(0:2)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Plzeň přehrála bez problémů domácí Duklu

Ani dvě parádní branky nestačily Dukle Praha na druhé domácí vítězství a po prohře 2:4 přišli o svou neporazitelnost na vlastním stadionu.

Plzeň tak navázala na dva roky staré utkání v rámci Ondrášovka Cupu, který v září 2009 ovládla v poměru 3:1. Obhájce trofeje tak vyhrál podruhé v řadě a posunul se již na šesté místo. Naopak Pražané v lize prohráli již podruhé za sebou a zůstávají desátí.

Utkání začali podle očekávání lépe hosté. Již v první minutě po ztrátě Šimla zahrozil svou střelou Bakoš, jeho ránu pod břevno ale konečky prstů dokázal vyrazit brankář Rada. Ke své první šanci se posléze dostali také domácí, fanoušci Dukly ale mohli zůstat po projektilu Malého chladní, nevešel by s totiž snad ani do dvojnásobně veliké branky.

Ve čtrnácté minutě se plzeňští poprvé radovali ze vstřeleného gólu, autorem se stal Daniel Kolář. Branka ale padla z evidentního ofsajdu, což nemohlo uniknout ani českým rozhodčím. O deset minut později to již ale bylo bez ofsajdu. Brankář Rada neudržel centr na zadní tyč, kde číhal volný Petr Jiráček. Ten s doražením balonu neměl problémy - 0:1.

O pár minut později uvolnil Rajtoral na pravé straně pokutového území Filla, ten ale se střelou vyčkával tak dlouho, až se do jeho opožděné rány stihl vrhnout záložník Malý a zblokovat ji na rohový kop. Z toho Plzeň nic nevytěžila. Nádhernou akci poté předvedli hostující borci. Na levém křídle hezky zakombinoval Pilař s Daridou, druhý jmenovaný hráč pak na druhé straně hřiště objevil zcela volného Rajtorala, jenž přihrávkou z voleje nabídl střeleckou pozici pro Jiráčka. Proti jeho ráně se musel pořádně vyznamenat Rada, když ji vyrazil nad branku.

Ve 42. minutě o sobě dali vědět také domácí. Vrzalův povedený centr ale záložník Šiml namířil hlavou nad Čechovu branku. O dvě minuty později to ale byli znovu hosté, kteří našli síť soupeře. Bakoš kolmicí uvolnil Pilaře a mladík ve službách Plzně parádní ranou propálil Radu i podruhé - 0:2.

Ještě v poslední minutě utkání se do zakončení dralo domácí mužstvo. Standardní situace Malého znamenala závar před plzeňskou brankou, který mohl využít Šiml. Ani podruhé se mu ale brankáře Čecha překonat nepodařilo.

Hosté hned v úvodu druhého poločasu mohli své vedení navýšit již na třígólové. V pokutovém území se s míčem otočil Kolář, vylepšil střeleckou pozici pro Filla, ten ale tváří v tvář Radovi neuspěl. V 58. minutě ale přišlo zdramatizování utkání. Domácí z protiútoku snížili na rozdíl jediné branky poté, co střídající Hanousek středem hřiště potáhl míč a z dvaceti metrů parádně napálil balon přesně k tyči Čechovy branky - 1:2.

A Dukla kousala dál. Bergerova rána z dálky byla sice dostatečně razantní, ale postrádala přesnost. O chvíli později mířil z osmi metrů vedle Martin Fillo, nastřelil pouze reklamní panely vedle branky Rady. Pár minut později hlavičkoval po centru Daridy Kolář, nicméně ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V 72. minutě se ale Plzeň dostala znovu do dvoubrankového vedení. A opět byl pod branku podepsán nejistý brankář rada. Ten totiž rozehrál přímo na kopačku Koláře, jenž předložil přihrávku před prázdnou branku Ďurišovi, slovenský útočník se pochopitelně nemýlil a zvýšil vedení svého týmu již na 3:1.

Na druhé straně mohl kontrovat Berger, nicméně jeho nebezpečná střela z úhlu se neujala, zastavil ji Marek Čech. Následně dokázali domácí střelu Filla zablokovat. Deset minut před koncem přišel čtvrtý hřebíček do dukelské rakvičky. Parádní individuální akci předvedl Václav Pilař, jenž si z levé strany sběhl k pokutovému území, napřáhl a svou ránu vyslal přímo do horního růžku Radovy branky - 1:4.

Pět minut před koncem měli plzeňští čas i na parádičky. Rozehrávku volného kopu nadhodil Rajtoral Limberskému, ten ale z voleje mířil daleko od soupeřovy klece. Tři minuty před koncem ale padla na Julisce ještě jedna branka. Na Vrzalův centr si naběhl znovu Hanousek a parádním volejem poslal míč přesně pod břevno plzeňské branky - 2:4.

V poslední minutě zkoušel ještě své střelecké štěstí střídající Hora, toho ale vychytal brankář Rada.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3-Markovič,-Bakoš,Kolář,Bystron

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla nebezpecny souper..ale prece jen...novacek ligy s lonskym mistrem?...Plzen by mela vyhrat..cokoliv jineho bude neuspech pro Plzen..tip 2 1:2

Reagovat
vanGomm

Plzeň zahrála moc dobře (včetně výsledku) v Dánsku,ale zároveň vím co někdy příchází po posvícení,proto si dovolím tipnout 1X.Navíc si myslím,že se momentálně Plzeň (chápu to) víc než na naší ligu soustředuje na kval. o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
zelda

Júúliska do toho, Juliska do toho, hej hej!!

Reagovat
Sw!fty

ačkoliv je mi Dukla vcelku sympatická, tady asi na body nedosáhne.. tip 2 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 markovic - bakos, kolar

Reagovat
naheCZ

Plzeň prostě vyhrát musí tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele