8. kolo
23.09.2011 18:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - 1. FK Příbram 2:1

Na Julisce se odehrál zápas se zajímavým nábojem - v Příbrami se totiž v roce 1997 začal ligový fotbal hrát poté, co na něj vedení klubu odkoupilo práva právě od Dukly. Oba týmy se navíc utkaly v rámci české ligy vůbec poprvé.

Utkání začalo bez větších příležitostí na té či oné straně, prvním větším vzrušením bylo vlastně až střídání zraněného Hejdy za Ricku po čtvrthodině hry. Změna v zadních řadách hostů možná přispěla k tomu, že hned v zápětí došlo ke změně skóre. Dukla ukázala svou sílu při zahrávání standardních situací, když Malého centr z přímého kopu umístil přesně za Hruškova záda hlavičkující Vorel - 1:0.

Hned nato přišla další velké příležitost pro domácí. Po centru Bergra z pravé strany se na malém vápně dostal k míči Pázler, poslal jej však nad bránu. Další vzruch přinesla 27. minuta a velká minela smolaře Ricky. Po nepovedeném odkopu letícího míče musel zatáhnout unikajícího Lietavu a zaslouženě viděl po dvanácti minutách pobytu na hřišti červenou kartu.

I nadále tak byli aktivnější domácí, jejichž náskok mohl po pohledné kombinaci navýšit Berger. Střelou na zadní tyč však minul Hruškovu bránu. Zničehonic udeřilo na druhé straně. Příbramští podrželi míč na svých kopačkách a přihrávku z pravé strany zužitkoval volný Wágner - 1:1. Prakticky po rozehrávce mohl domácím vrátit vedení Lietava, mířil však mimo. Do přestávky nezměnila stav ani bomba Malého, která skončila na tyči.

Převaha domácích byla patrná i po změně stran. Hned po třech minutách ji navíc dokázal využít Hanousek, když si zpracoval centrovaný míč a ranou pod břevno vrátil Dukle zasloužené vedení - 2:1. Hosté se v deseti jen marně snažili o opakovanou odpověď na domácí vedení, nebezpečno bylo stále na druhé straně.

O vzruch se staral především slovenský útočník Lietava, jako by mu však tento večer nebylo přáno vsítit branku. Nepodařilo se mu skórovat ani z takových vyložených šancí, jako byly samostatné úniky pouze na brankáře Hrušku.

Nemohoucnost v koncovce se nakonec domácím mohla stát osudnou. Čtvrt hodiny před koncem totiž Šlapák po Pleškově centru trefil tyč Radovy brány. Na Julisce však tentokrát fotbal logiku měl, pokud tedy nebudeme brát pomatenou historii obou klubů, a domácí své zasloužené vedení dovedli až do závěrečného hvizdu rozhodčího Královce.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dukla Praha 0 - 3 1. FK Příbram-Wagner,Wagner,Slapak

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla Praha - 1. FK Příbram - 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
patrikhm

Dukla je jasná 1

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tu "najednou" bude hodně fanoušků Příbrami pokud bude hrát tak jak hraje.Přitom si pamatuji,že už 2 a půl roku se jí zastávám snad jen já...no nic,stejné to je z ManC,Malagou,PSG a Anži s výsledky přicházejí i fanoušci...k tomuto zápasu,Příbram je určitě v této sezoně hodně silná budiž toho důkazem vítězství nad Ml.Boleslaví,ale přece jenom Dukla moc zápasů doma neprohrává tudíž můj tip remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla prijemne prekvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že jasna 1 tip 3:1

Reagovat
osobnostx

Hezky Wágner, mohl by být slušný útočník. Hanousek (ročník 91) je také příslibem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele