14. kolo
18.11.2011 20:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - Sigma Olomouc 2:0

Poslední dva ligové duely se Jablonci příliš nevyvedly, dnes ale Severočeši konečně zabrali a vybojovali další důležité vítězství. Díky dvěma přesným zásahům Davida Lafaty mohli oslavovat zisk tři bodů v utkání s olomouckou Sigmou.

Hned v úvodu zápasu vystrašil domácí fanoušky útočník Zdeněk Klesnil, který se dostal k zajímavé hlavičce, nakonec z ní ale nic kloudného nevytěžil. Poté už podle očekávání přebral otěže zápasu Jablonec a Olomouci toho dlouhou dobu mnoho nedovolil.

Až v 18. minutě Hanáci z ničeho nic zaútočili. V jasné tutovce se zjevil Jakub Petr, který dokázal přehodit také vyběhnuvšího Špita, míč směřující do brány ovšem včas odvrátil stoper Beneš. Zanedlouho dali o sobě vědět konečně také jablonečtí fotbalisté, konkrétně Karel Piták. Ten se dostal hned ke dvěma střelám, obě ale dokázal gólman Zdeněk Zlámal s přispěním obránců zlikvidovat.

Do poločasové přestávky si Jablonec vypracoval ještě dvě nadějné příležitosti. Nejprve neuspěl se svou výbornou hlavičkou David Lafata, ve 40. minutě se pro změnu blýsknul Zlámal proti ráně Pitáka z úhlu.

Ke konfrontaci Pitáka a Zlámala došlo znovu také po změně stran. Jablonecký středopolař se prezentoval nádhernou ránou z voleje, na olomouckou brankářskou jedničku ovšem ani tentokrát nevyzrál. V 55. minutě už hosté ale tolik štěstí neměli. Eliáš přesným centrem našel na zadní tyči špatně hlídaného kanonýra Davida Lafatu, který hlavou bez problémů zakončil.

Aktuálně nejlepší kanonýr Gambrinus ligy zlobil hostující zadáky i nadále. Na další gól si však musel počkat až do 70. minuty, kdy po ruce Klesnila bez větších problémů proměnil nařízený pokutový kop. V samotném závěru mohl alespoň snížit střídající Adam Varadi, jenže v zakončení hned dvakrát selhal. Pokaždé mu scházela tolik potřebná dávka přesnosti.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
OtecJaJ10

over 3,5 g

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji výsledek 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
forma

3:1 (Kovařík,Kopic,Lafata - Heinz)

Reagovat
forma

Pokud nebude hrát Heinz tak dá branku Rossi

Reagovat
smazaný uživatel

Zlámal – Přikryl, Kučera, Škerle, Vepřek – Vavřík, Koutný, Hořava, Navrátil – Petr, Klesnil

docela zajimava sestava Olomouce. Hlavne supertalnet Prikryl na beku je prinejmensim zajimava volba. Uvidime, treba je to prave ten impuls co olomouc potrebueje

Reagovat
forma

Zvláštní sestava Kde si na to přišel že nastoupí v tomhle složení ?

Reagovat
smazaný uživatel

psalo se to na strankach sigmy na facebooku pred zapasem

Reagovat
Fingulka

Ten Klesnil to je slušnej antitalent

Reagovat
paver

Lafata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele