4. kolo
19.08.2011 20:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FK Jablonec - Baník Ostrava 4:0

Letošní trápení ostravského Baníku napsalo v Jablonci své další pokračování. Svěřenci trenéra Malury chtěli přerušit třízápasovou sérii proher, jenže ani dnes na body nedosáhli. Na severu Čech prohráli jednoznačně 0:4.

Přitom Ostravané nezačali vůbec špatně. Už ve druhé minutě se dokonce radovali z gólu, ten ale nakonec neplatil. Svěrkoš si v pokutovém území naběhl na centr Krauta, avšak podle rozhodčích stál při zakončení v ofsajdu, a tak branka pochopitelně nemohla být uznána.

O deset minut později bylo naopak hodně horko na druhé straně hřiště. Po centru Jablonského zakončoval ve vápně Lafata, jeho střelu ale nakonec vykopl z brankové čáry obránce Řezník. Krátce na to měl plné ruce práce gólman Pietrzkiewicz, který byl přinucen vyrazit nepříjemnou hlavičku Karla Pitáka.

Jablonec byl po většinu první půle o něco aktivnějším celkem a v 34. minutě své převahy využil. Centr Zábojníka výborně zužitkoval Lafata, jenž ve skluzu poslal míč nechytatelně pod břevno. Vedení domácích mohl zanedlouho pojistit Piták, znovu jej ovšem vychytal Pietrzkiewicz. V 42. minutě už ale polský gólman Baníku tolik štěstí neměl. Kovařík zahrával rohový kop, v šestnáctce našel Beneše, který s pomocí tyče zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Po změně stran se snažil Baník alespoň snížit, jenže jeho aktivita k ničemu nevedla. Otěže zápasu poté opět převzal pod svou kontrolu Jablonec, který se v 57. minutě radoval z další branky. Pietrzkiewicz vyrazil míč tak nešťastně, že se následně odrazem od Lafatovy nohy dokutálel až do brány.

Domácí fotbalisté měli také po třetím gólu očividně navrch a svého soupeře výrazně přehrávali. Dvacet minut před koncem navíc mohli přidat čtvrtý zásah. Kovařík ale svou šanci neproměnil, nastřelil totiž pouze břevno. Zanedlouho naopak zakončoval vedle David Lafata, neuspěli ani střídající Vaněk s Třešňákem.

Baník byl i v posledních minutách zcela bezmocný, a tak pochopitelně nemohl myslet ani na korigování nepříznivého stavu. V samotném závěru navíc dovolil Lafatovi dokončit hattrick. Ostřílený kanonýr se nejlépe zorientoval v pokutovém území a míč poslal do zcela odkryté brány.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (19)

Přidat komentář
Didier Drogba

jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0. Jestli nastoupí Svěrkoš, tak 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1-Lafata,Pitak,Kovarik,-Svěrkoš

Reagovat
patrikhm

Baník za rok vystřídá Brno

Reagovat
vanGomm

Jablonec by vyhrát měl,ale 5:0 jako s Bohemkou to asi nebude.Tip výhra Jablonce o gól (HX)

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
partaS

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

twl F.Ribéry-jeden hráč nedělá tým!!!!!!!!pokuď jse podíváš na Jablonec tak harje ve velký formě a má hráče v pohodě a v náladě né jak Baník na ten je nátlak a musej nutně už něco uhrát!!!!! tkaže bych jasně favorizoval Jablonec

Reagovat
smazaný uživatel

musel by se stat zazrak aby Banik uhral aspon bod v Jablonci..prani tip 02...realny tip 1..3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
naheCZ

4:2 (2x Lafata, Piták, Kovařík - 2x Svěrkoš)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
forma

3:1 (Lafata,Kovařík,Kopic - Šenkeřík )

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 (Lafata - Šenkeřík,Svěrkoš,Svěrkoš,Dreksa)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro baník kreténi

Reagovat
buba

možná v nějakém tvém mokrém snu

Reagovat
Sw!fty

3:1 pro kretena lukase hanzela

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

pro jablonec....

že bych vyhrál? :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele