10. kolo
16.10.2011 15:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

FK Jablonec - 1. FK Příbram 5:1

Severočeši hráli po celý zápas o dvě třídy nad svým protivníkem, což se odrazilo i na celkovém skóre. Příbram nedokázala Jablonci vzdorovat a momentálně je tak týmem s nejvyšším počtem obdržených branek.

Favorit neponechával nic náhodě a od prvních minut ukazoval, kdo bude na hřišti pánem. Odměna přišla již ve třinácté minutě, když Piták přihrával Kopicovi, který poslal míč do vápna na Lafatu. Kanonýr Jablonce pak zblízka neměl problémy otevřít skóre.

Za sedm minut už Severočeši slavili znovu. Piták opět předsouval na úspěšného střelce, jeho pokus obrana zablokovala pouze ke Kovaříkovi, a ten dorazil za záda Hrušky ranou pod břevno. A domácí představení pokračovalo. Ve 24. minutě Kovařík stříleným centrem donutil příbramského brankáře k vyražení balónu na Karla Pitáka, který měl před sebou odkrytou branku.

Ještě do půlhodinky hry mohl navyšovat Lafata, po rohovém kopu a přiťuknutí Pitáka tentokrát dokázal Hruška zasáhnout. Příbramské trápení pokračovalo, kdyby tak ve 33. minutě využil své dobré pozice a špatného postavení Hrušky Kovařík ke střele místo k centru, mohlo se jít do šaten ještě za většího brankového rozdílu.

Přestože po vstupu na hřiště hosté ukázali, že se ještě nevzdali, přišla již ve čtvrté minutě další rána. Pas Jablonského doletěl až ke Kopicovi, který měl snadnou úlohu usměrnit míč za bezmocného brankáře. Právě Hruška tak musel ukázat své kvality, aby pověstného "bůra" nedostala Příbram ještě před 60. minutou. Piták zblízka nadvakrát míč neprocedil, Jablonského pokus skončil po dobrém zákroku rohovým kopem.

V 62. minutě přišel alespoň čestný úspěch Příbrami, když po příhře Tarczala střílel z jedenácti metrů Papšys a přízemní rána skončila v síti. Vzápětí mohli hosté přidat další trefu, Šlapák však trefil pouze Špita. Radovali se tak Jablonečtí. Lafata před vápnem důvtipně přenechal Jarolímovi, který se mířenou střelou k tyči stal pátým střelcem domácích v zápasu.

71. minuta a Loučkovo vysunutí Jarolíma další zásah nepřineslo, míč přeletěl břevno. Závěr už žádné vzrušení nepřinesl, Jablonec se tak musel spokojit s výhrou o čtyři branky, která je posílá na druhé místo v tabulce.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FK Jablonec 2 - 1 1. FK Příbram

Reagovat
vanGomm

Tady si tipnu dvojtip X (4,60) a HX (3,90).Odhaduji,že by Příbram mohla v Jablonci dopadnout lépe než jeji předchůdci (Bohemians,Slavia,Ostrava a i Žižkov).

Reagovat
Tomtaf

8:0

Reagovat
Veselac

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapiva remiza...tip X... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jablonec 2 1 přííbram

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele