23. kolo
01.04.2012 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 1:0

Pět zápasů dlouhé čekání na tři body ukončil David Lafata a po třech nepovedených domácích představeních odchází jablonečtí fanoušci spokojeni. Slovácko tak svého nedělního soupeře v tabulce nedohnalo a na jaře si připisuje třetí porážku ze čtyř výjezdů.

Hosté alespoň v začátcích nezáživné první půle ukazovali, že si chtějí odvézt všechny body. Po pěti minutách tak strašil mírně nepřesnou střelou Lukáš, hned v další moment se pak neprosadil Hlúpik s Doškem.

Diváky čekala půlhodinka nepřesností, kterou se snažil utnout až kanonýr Lafata. Střelu z dálky dokázal Heča vyrazit nad břevno. Blíže ke gólu tak měl ve 37. minutě Beneš, který přeskočil obránce a hlavičkou rozezněl pravou tyč bezmocného brankáře. Před odchodem do šaten měl ještě příležitost Vošahlík, když se k němu odrazil balón po závaru ve vápně, neklidný míč ale poslal zblízka mimo.

Nevydařená koncovka z půle první málem mrzela jablonecké hráče při zaspání do té druhé. Po třech minutách totiž nabídl Došek velkou příležitost Hlúpikovi, ten si však s balónem příliš neporozuměl a Špit dokázal nebezpečnou akci zlikvidovat.

Otevřít skóre tak mohl v 58. minutě, po chytré přihrávce Vošahlíka mezi obránce, Piták, který v pádu neprostřelil vyběhnuvšího Heču. Do svých nohou to tak musel vzít nejlepší střelec letošní ligové sezóny. Doběhl si pro míč na vápno, parádně přešel přes Mezlíka a větší problém nepředstavoval ani Trousil, natož pak brankář Heča, kterého zblízka pokořil ranou nad levou ruku.

Na Slovácku nešla zrovna vidět výraznější snaha o vyrovnání, do konce zápasu tak zaujaly už pouze technicky hezky provedené, leč nepřesné pokusy Jarolíma a Jablonského. Jablonečtí tak navázali na pohárové vítězství nad Českými Budějovicemi štíhlým vítězstvím a drží teoretické naděje na třetí příčku.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Je sice ještě 8 kol do konce a už je to zápas prakticky o ničem.Na tipování to proto moc není.Navíc mě příjde,že Jablonec už ligu vypouští a zřejmě se soustředí na domácí pohár,kde může proklouznout do pohárové Evropy.

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko už je v podstatě zachráněno. Jablonec bude mítsicee v nohou pohár, ale bude si chtít napravit pošramocenou pověst před vlastními fanoušky. Vyrovnaný zápas tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko si odveze zasloužený bod za remízu 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná jednička..

Reagovat
smazaný uživatel

aspon ze v hledisti to byl minimalne vyrovnany souboj, coz je vzhledem ke 40 fanouskum Slovacka v kotli hosti velka ostuda pro jablonec

Reagovat
vanGomm

Na utkání jsem byl a podle mého názoru by mu více slušela remíza.A návštěva? 2 145 diváků je na I.ligu opravdu ostuda.Kde jsou ty doby,kdy chodilo v Jablonci 5 000-8 000 a to na II.ligu.To se ale týká všech týmů v I.lize.Že by všichni zrovna ty 2 hodiny co se hraje fotbal seděli u PC,nebo koukali na DVD atp.?Vždyt je nás furt cca 10 000 000 obyvatel.

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Heča

Reagovat
Čivrss

Jojo, hlavně jak to kopnul až Ještěd!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele