24. kolo
07.04.2012 16:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

1. FK Příbram - FK Jablonec 4:3

Do bojů o evropské poháry se po další výhře regulérně zapojila Příbram. Středočeši doma porazili v krásném a na góly bohatém utkání Jablonec 4:3. Pro hosty je to pochopitelně další ztráta, znovu se ale trefil kanonýr Lafata.

Utkání mělo začátek jako hrom a diváci se od úvodní minuty bavili. Ránu hostujícího Kopice vyrazil Hruška a o minutu později už se poprvé měnilo skóre. Tomáš Krbeček stál ve správný čas na správném místě a odražený míč od tyče dorazil do branky - Příbram vedla 1:0. Vedení domácích ale trvalo jen dvě minuty, další rána Milana Kopice totiž už skončila v síti - 1:1. I nadále se hrál ofenzivní fotbal. Do další šance se propracovali hosté, Vošahlík ale ve stoprocentní šanci selhal! A Příbram toho okamžitě využila a neproměněnou šanci potrestala. Martin Šlapák si počkal na zadní tyči na míč a pohodlně poslal Příbram znovu do vedení - 2:1. Příbram byla při chuti a na jabloneckou branku se valil další útok. Pilík našel uličkou Koukala a Špit musel vytasit dobrý zákrok.

Hodně vzrušení přinesl i závěr prvního poločasu. Nejprve trefil v obrovské šanci Lafata hlavou tyč a posléze Divíšek odkopával míč z brankové čáry! Minutu před koncem ještě hlavičkoval nebezpečně Beneš, ale Příbram poločasové vedení udržela.

Na začátku druhého dějství navíc vstřelila třetí branku. Koukal skvěle našel Pleška a ten povedenou střelou překonal gólmana Špita - 3:1 pro Příbram. Ve 49. minutě měl Pleško na kopačce další branku, ale Špit tentokrát bravurně zasáhl. Jablonec utkání znovu zdramatizoval rychlou odpovědí, hlavní sudí totiž v jejich prospěch odpískal pokutový kop a David Lafata ho s přehledem proměnil - 3:2.

Příbramští ale nehodlali těsné vedení bránit. V 61. minutě se znovu vydali do ofenzívy a znovu z toho byla branka. Tomáš Pilík propálil vše před sebou včetně Špita a Příbram vedla v domácí Startip Aréně 4:2. Jablonec se ale nevzdával a čtvrthodiny před koncem snížil na 4:3. Znovu se prosadil nejlepší ligový střelec David Lafata! Rozdíl jediné branky jablonečtí už nesmazali. Ale šance k vidění byly. Především Lafata v 90. minutě šelsám na Hrušku a nedal! To už ale Startp Aréna viděla dvě červené karty. Tu první obdržel Lukáš Pleško za faul na polovině hřiště a druhou jablonecký Novák. Co je však důležitější, je fakt, že Příbram si výhru vzít nenechala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím domácím...pokud se bude chtít v ČR postupovat ze 4.místa do EL,tak musí v poháru vypadnout jak Jablonec,ale i Teplice.Pak to bude možné,protože pokud se nemýlím Olomouc má několikaletý trest.

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli korupci?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 slůapak-lafi,pitak

Reagovat
smazaný uživatel

twl ta příbram jak zabrala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele