10. kolo
14.10.2011 20:15 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:3

Po reprezentační přestávce otevřel 10. kolo české nejvyšší soutěže atraktivní duel mezi dvěma týmy s velmi dobrou aktuální formou. Slovácko totiž před páteční předehrávkou nepoznalo porážku již šest utkání v řadě, Plzeň čtyři.

Že se bude na co dívat, bylo jasné od úvodních minut. Hosté z hlavního města piva se prezentovali svou typickou kombinační hrou se snahou o co nejčastější držení míče. Tento styl jim hned v úvodu přinesl první šance, když se Ďuriš a posléze Bakoš dostali k zakončení. Gól nakonec padl po třetím plzeňském pokusu o zteč Filipkovy brány. Horváthem zahrávaný rohový kop se dostal na hlavičkujícího Bakoše, který otevřel skóre utkání - 1:0.

Skvělý nástup hostí pokračoval a i nadále byla viditelná převaha červenomodrých. Domácí borci však po oklepání se z drtivého tlaku také ukázali, že fotbal pod zkušeným trenérem Soukupem hrát umějí. Náznak šance si připravila domácí hvězda Libor Došek, no skóre se zatím neměnilo. K vyrovnání došlo až po další akci slovácké věže v útoku. Podobně jako v posledním duelu s Jabloncem měl Došek velký podíl na vstřelené brance domácích. Držením míče ve vápně na sebe navázal protihráče a Valentův centr zužitkoval hlavičkující Ondřejka - 1:1.

Pohledný fotbal plný šancí na obou stranách pokračoval. Jak jinak, vždyť oba týmy dopředu hrát umějí. Před přestávkou se do vedení dostali opět hosté. Chybu vyběhnuvšího Filipka potrestal Petržela - 1:2.

Do druhého poločasu nastoupili soupeři s jasnými cíly. Domácí se snažili o vyrovnání, hosté, vědomi si pravidla, že nejlepší obranou je útok, i nadále drželi míč a snažili se prokombinovat do šance. K vážnější příležitosti se však nikdo propracovat nedokázal.

Čím dál více otevřenou obranu domácích mohlo potrestat duo Kolář - Bakoš, obránce Trousil ovšem katastrofě zabránil. Skvělou ránu vyslal na druhé straně Valenta, dobrý zákrok předvedl brankář Čech.

O osudu utkání tak rozhodl třetí gól plzeňských. Odměnou za aktivní hru byla hostům Kolářova branka po Rajtoralově přihrávce - 1:3.

Sérii Slovácka šesti utkání bez porážky tak zaslouženě utnul úřadující mistr. Plzeň dobrým výkonem a hlavně důležitými třemi body potvrdila kvalitu a minimálně na pár hodin se v tabulce posunuje na druhé místo.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. FC Slovácko 1 - 1 Viktoria Plzeň

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
twl

zásadně nesouhlasím ostatníma příspěvkama co jsou zde na forum.....mám pro to několik důvodu......

1 Slovácko doma na plzeň neumí naposledy vyhráli v plzni roku 2005 když plzeň hrála o záchranu.... od té doby pokaždé doma prohráli až do minulé sezony,kdy mněli taky prohrát!!ale viktorku poškodil rozhodčí jako fanda viktorky,který vidí její každej zápas na živo..si ten zápas pamatuju velmi dobře.....nejenže rozhodčí plzni upřel regulerní goal,který dal rezek...kvůli doměneému ofajdu....tak rezek neproměnil penaltu...... jinak by to byl výsledek jako před 2 roky 2:3 pro plzeň...Nechci nic řikat,ale součaastné slovácko na současnou plzeň nemají nejenže hrají nakopávaných míču na doška pro mě tenhle styl nemá logiku a dle mého slovácko ačkoliv se jim daaří tak stejně budou dolní polovině tabulky.....I příbram hraje hezčí fotbal......NAwíc neberu v potaz sérii výher slovácka serii remíz viktorky,protože to jse ani srovnávat nedá....Zatímco slovácko co dá goal Betonuje...Plzeň co dá goal hraje pořád pěkně......sice to nepřineslo moc bodů,ale v Evropě je vidět.....že to platí....tenhle styl fotbalu.....Pro mně je to výhra viktorky nemusíte nesouhlasit,ale argumenty že viktorka se víc bude soustředit na Barcelonu neberu...protože jak petr jiráček přiznal...budou rádi když nedostanou bůra......naVíc... se vyplatí sázka na milana Petrželu že dá goal..proti slovácku dicky ožije!

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže nemůže počítat s tím, že slovácko chce hrát fotbal do evropy. Teď je priorita hrát střed tabule a ne se hnát do Evropy

Reagovat
smazaný uživatel

Kluku ty tvoje důvody jsou trošku ůsměvné. Ano Plzeň má kvaitnější mužstvo, hraje ofenzivnějším stylem než Slovácko, ale příhlédneme-li k současné formě, nebál bych se dát čístou 1. Já sám na tribuně 1.FCS poženu za výhrou.

Reagovat
Veselac

X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

twl : z tebe bude jednou bookmaker to je rada k nezaplaceni, ty tady meleš voloviny ty idiote vzpamatuj se !!! Nakopavane balony na Doška? De videt ze nemas paru o tom jak hraje slovacko. To jak kdybych rekl ze plzen hraje na breaky je to uplne stejne.... radsi uz nic nekomentuj ty ubozaku si trapny

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Eurofotbal nezklamal a opět nevěří FCS. Bóže růže, s kým by museli hrát aby byl tip na Slovácko?

Reagovat
diastan

Uznávám, že občas je tip trochu zvláštní, ale zrovna na dnešním tipu proti Plzni není nic divného

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak. za bod s Plzní budu rád, ať si EF tipuje co chce, to mě vůbec nevzrušuje, o to větší pak je radost, když ten tip nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem rád, že dali aspoň 0. Čekal jsem tradičně čistou 2 Jinak dnes na stadionu. FCS

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
naheCZ

Plzeň prostě musí tip 1:3 (Došek - Rajtoral, Jiráček, Pilař)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko je našlapaný. Klíčový hráči Plzně budou unavení po repre a nebudou síly na bojovné Slovácko.

TIP 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

viktorka plzen .sralta

Reagovat
chicuita

pekne Plzen,hee a kde jsou ted ti zariti fans slovacka a jak plzen porazi...ted kazdej ticho radsi, znalci proste

Reagovat
smazaný uživatel

no já třeba říkal, že za bod bych byl rád. škoda, nedáš dostaneš, šance doška nic, pak chyba a 1-2 a pak už si to plzen zkušeně pohlídala až do konce a eště gol přidala. Milánek Petržela a hlavně Jiráček moc sympatický hráč, pči odchodu byl vytleskán celým stadionem, za to Kolář

Reagovat
AjaxFans

Tak stím kolářem to bylo nedorozumění,né?

Na to,jak kdesi psali,že mělo dojet 2 busy a spešl vlak fans z plně byl z toho počet snad 14

Reagovat
smazaný uživatel

já čekal 5 tisíc z Milána

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele