5. kolo
16.08.2010 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 3:1

Brněnští si v pondělní dohrávce připisují první ligové body. Po prohrách s Ústím a Slávií se tak na Srbské mohla oslavovat výhra, díky které domácí stáhli předposlední Ústí nad Labem na jediný bod. Středočeši si připisují druhou porážku na hřišti soupeře v řadě.

Boleslav začala aktivně, v úvodní čtvrthodince soupeře přehrávala, vypracovala si ale jedinou šanci. Brno vyrovnalo hru a po poločasu zaslouženě vedlo. I do druhé půle nastoupili lépe hosté, po vyrovnávací brance však brzy dvakrát inkasovali, z čehož už se nevzpamatovali.

Po čtrnácti minutách hry se k přímému kopu postavil domácí Polách a Hudcova teč hlavou nadělala velké problémy Millerovi. Ten musel vynikajícím zákrokem vyrazit míč z brankové čáry a následně si poradit i s dorážkou Kalabišky.

Na druhé straně se po neohrožené individuální akci dostal k nebezpečné střele Mendy, jehož přízemní prudkou střelu excelentně vychytal Lejsal, aby se poté mohl dívat, jak Chramosta doráží nad odkrytou branku.

Dále úřadovala Zbrojovka. Po rychlém kontru přihrával do vyložené šance Kalabiška Michálkovi, ten v pádu přestřelil. Brzy poté si na rohový kop Polácha naskočil Trousil, který svou hlavičkou rozezvučel břevno Millerovy branky.

A šest minut před koncem první půle tak mohlo dozrát zasloužené ovoce pro domácí. K přímému kopu z dvaadvaceti metrů se nejprve rozeběhl Střeštík, vypálil však Polách, který zamířil přesně k tyči a Miller se tak natahoval zbytečně. Do šaten se mohlo i za vyššího náskoku domácích, to by ovšem nesměl Trousil tečovat Střeštíkův přímý kop v ofsajdu.

Z kabin vylétli na své soupeře hosté. Po přihrávce Chramosty nedokázal míč do odkryté branky uklidit Bulut. Za pouhou minutu ovšem Mandy přihrál na vápno Táborskému, kterého nedokázal uhlídat Dříždal, a s pomocí břevna poslal míč za záda brankáře Lejsala -1:1.

Středočeská radost z vyrovnání netrvala dlouho. Miller totiž srazil ve vápně Kalabišku a na Dostálkovu penaltu ke své levé tyči nedosáhl - 2:1. Potvrdilo se tak nepsané pravidlo "nedáš - dostaneš", předcházející akci hostů zazdil z dobré pozice nepřesnou střelou Chramosta.

Tentokrát Zbrojovka neponechala nic náhodě, po rychlém přechodu do útoku přihrál Dostálek do vápna jablonecké posile Michálkovi, a ten razantní střelou do horní poloviny branky překonal Millera potřetí.

Bylo rozhodnuto. Půlhodina povinné dohrávky byla párkrát přerušena zajímavým brejkem domácích bez lepšího zakončení, hosté se při uzamykání soupeřova vápna taktéž gólové příležitosti prakticky nevytvořili. Brankáři tak sice museli být v pozoru, žádný důležitější zákrok už si nepřipsali.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda by bola nestaviť si na tento zápas pri takom kurze. Jasná 2 (1:3)

Reagovat
klokan.paul

Přesně tak jasná 2!

Reagovat
twl

tady jasná 2 4:1 pro boleslav i když se bude sehráat po sylvestrem

Reagovat
smazaný uživatel

prichod Hudce do Brna? tak se mi to jevi ze Brno konecne uhraje nejaky bod..tip 10

Reagovat
Tomtaf

4:4

Reagovat
Losinho

2:2

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 1 2 : 2

Reagovat
vanGomm

Brno už asi neprohraje.Tip tedy 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

Riskl bych čistou 0. Brno si už nemůže dovolit prohrát. Na výhru podle mě však nemá s Boleslav je tým, se kterým se dá doma zaremizovat. 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

(a Boleslav je tým...)

Reagovat
smazaný uživatel

Brno se bude dál trápit... Výsledek 1:2 hovoří za vše

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na 2:2 goly Michálek,Dostálek a za Boleslav Táborský ,Bulut

Reagovat
C-M@ster

3 ze 4 ti vysli.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
goodbay

Dobře Brno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele