12. kolo
17.10.2010 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 4:1

Plzeňská mašinérie pokračuje na plné obrátky a má stále větší grády! Dnes odpoledne pocítila před sezónou netušenou sílu plzeňského mužstva brněnská Zbrojovka, která ze západočeské metropole odjíždí se čtyřbrankovým přídělem.

Viktoria nyní chová úctyhodný dvanáctibodový náskok, jenž je perfektním odrazovým můstkem k boji o titul. Náskok Plzně je pro ostatní protivníky v boji o ligové vavříny alarmující, a tak se očekává, že se Plzeň stane lovnou zvěří pro celý peloton šampionátu.

O vítězství mimo jiné rozhodl dvěma brankami ostrostřelec Jan Rezek, který se tak prostřílel do čela tabulky střelců, v níž mu velmi zdárně sekunduje kolega Daniel Kolář.

Již od úvodních minut byla Viktorka mnohem aktivnější a brněnskou jedenáctku přehrávala. Hrálo se celkem v dobrém tempu, a tak nemusely pěkně zaplněné ochozy ve Štruncových sadech na první šanci dlouho čekat. První branku neuznal soudce pro evidentní Petrželův ofsajd, na druhé straně nevyužil Hodek velice dobře vedený protiútok.

Ve chvílích, kdy se Brno vymanilo z úvodního náporu, přišla první trefa utkání, kterou zaznamenal velmi aktivní Milan Petržela. Gólovou radost mu nepřekazil ani Martin Lejsal, který míč málem stačil zastavit. V osmadvacáté minutě se Plzeň dočkala zasloužené pojistky. Hudec naprosto zbytečně fauloval pronikajícího Petržalu a byl odpískán pokutový kop, který s naprostým přehledem proměnil kanonýr Jan Rezek.

Neuběhlo ani dvanáct minut a Zbrojovka překvapivě snížila. Po brejku brněnští fotbalisté na chvilinku uzamkli Plzeň na její polovině, resp. v pokutovém území, kde se podařilo Simerského střelu Pavlíkovi s obtížemi vyrazit na připraveného Tomáše Michálka, který ji obratem poslal do sítě bezmocného plzeňského brankáře. Na světelné tabuli tak po první půli svítilo pro plzeňské fotbalisty příznivé, přesto ještě neuspokojující skóre 2:1.

Po obrátce již nebylo pochyb o tom, který tým uzme tři body. Přibližně po hodině hry už byla převaha Plzně neúnosná a brněnští zadáci měli plné kopačky a hlavičky práce, aby zastavovali a odvraceli jeden útok za druhým. Přesto se domácí dopustili několika chyb v rozehrávce, které by nemusely v konfrontaci s lepšími mužstvy dobře dopadnout, tedy skončit nebezpečným útokem či dokonce brankou.

V jednasedmdesáté minutě přišla pojišťující trefa Jana Rezka, který neměl problém umístit do prázdné branky Lejsalem vyraženou Kolářovu střelu. Právě Daniel Kolář se mohl za necelých osm minut radovat ze své trefy. Pětadvacetiletý sparťanský odchovanec se představil ve fantastickém světle, když v kooperaci s přihrávajícím Jiráčkem vyšachoval obranu i brankáře Lejsala a vstřelil čtvrtou branku Plzně, po níž už nedošlo na stadionu k ničemu jinému, než ke střídáním a zejména otevřenému potlesku a skandování plzeňského publika.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (11)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

TO BUDE FAKT PLICHTA.

Reagovat
twl

Plichta nebude.......VRba jak řekl Potřebuje k záchraně 34bodu........pak je nechá....a oni to budou Flákat....LOL

Reagovat
smazaný uživatel

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím si, že by to mohlo zkončit i 3+ pro Viktorku ......

Reagovat
smazaný uživatel

tak Brna se zrovna bojím.. Určitě to nemůže nikdo brát jako souboj prvního s posledním...

Reagovat
smazaný uživatel

Brno vyhraje....

Reagovat
smazaný uživatel

oni jsou prostě nezastavitelní

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň jede na titul ;-) Je dobře, že má Gambrinusliga po dlouhé době opět takového lídra. Řekl bych, že se v Plzni tvoří určité hráčské možnosti i pro reprezentační Áčko. Viz. Petrřela a Kolář. Petržela měl podle mě dostat proti Lichtenštejnsku šanci na víc minut-určitě by ji přetavil ve výborný výkon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele