1. kolo
18.07.2010 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:2

Penalta v nastavení prvního poločasu předznamenala velmi zajímavý vývoj toho druhého. O dělbě bodů nakonec rozhodly dvě individuální chyby domácích a také dva góly Janotky, které v rozmezí jediné minuty mířily do branek na opačných stranách hřiště.

Celému zápasu předcházela minuta ticha za zesnulého Milana Schejbala. Až do poslední minuty první půle však při předváděné hře zůstávali diváci zticha nadále. Kaščák si v nastavení vybral kopec smůly, když nechtěně zasáhl míč rukou v šestnáctce a dovolil tak Plzni gól do šatny. Jenže po dobrém nástupu ze šaten doplatili domácí na kiks Rady a Šultes pohodlně vyrovnal. Janotka pak dokázal dokonce poslat hosty do vedení, aby z následné protiakce překonal i svého brankáře.

Přestože byla v úvodní čtvrthodince aktivnější Olomouc, mohl po pěti minutách otevřít skóre Rezek. Po centru na zadní tyč střílel bez přípravy nad břevno. Obdobně si vedl v dalším momentu Hubník, ten na druhé straně přestřelil tísněn na vápně.

Hra se s blížící se dvacátou minutou vyrovnala, bohužel pro fotbal to znamenalo naprostou absenci gólových příležitostí. Diváci tak čekali až do samého závěru poločasu. Hubník nejdříve nevyužil dlouhého pasu a pohotovou střelou branku neohrozil. Pak už úřadovala Plzeň.

Radu nemusela mrzet lehce nepřesná střela zpoza vápna ve 43. minutě, která minula vzdálenější tyč. Limberský totiž v jediné nastavované minutě trefil ve vápně ruku Kaščáka a Horváth se tak postavil k exekuci pokutového kopu. Drobisz sice správně skočil ke své levé tyči, na razantní umístěnou střelu ale nedosáhl.

Druhý poločas zahájil parádní individuální akcí Petržela, po proniknutí do vápna ale napálil míč decimetry nad břevno. Aktivnější Plzeň mohl dostat do klidu Rezek, po souboji se Škerlem netrefil v pádu bližší tyč jen těsně.

Na druhé straně se šťastně dostal k míči na malém vápně Petr, jeho pohotová střela byla sražena na roh. Jenže brzy poté přišla chyba Tomáše Rady, který přihrávkou obráncům nechtěně dostal do šance Šuletese, který si zpracoval balon a zpoza vápna razantní střelou propálil Krbečka.

Dvě minuty slávy si pak před gradací zápasu užil Janotka. Nejprve využil špatného zpracování Rezka, který si neuhlídal výhoz Krbečka a pohotovou střelou dokázal poslat míč do sítě. Jenže za pár desítek vteřin dokázal v pádu nechtěně přehodit i vlastního brankáře.

Rozhodnout mohl Hruška, který dostal skvělý míč do vápna, ale tváří v tvář brankáři neuspěl. Přízemní střelu vyrazil nohou Drobisz. Ani závěrečný tlak domácích už branku nepřinesl a Olomouc si tak ze západu Čech odváží bod.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím že Sigma se tento rok dostane do pohárové Evropy!!

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

sgma se rozjela pomalu ale ale zabere a ligu vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele