14. kolo
29.10.2010 18:15 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Teplice 4:2

Plzeň znovu ukázala své ofenzivní přednosti a především díky výbornému Petrželovi a přesným centrům Horvátha přestřílela ambiciózní Teplice. Ty tak končí šňůru vítězných zápasů a nechává si Západočechy znovu bodově utéct.

Zápasu předcházela minuta ticha za zesnulého vůdce plzeňského kotle Petra Žitníka, jeho jméno ale vyvolávali fanoušci i během zápasu, který především po změně stran nabídl opravdovou kvalitu. Domácí Viktorii stačilo vydržet zhruba šestiminutový tlak Teplic po snížení na 3:1, aby si bez výraznějších problémů došla k další na góly bohaté výhře.

Tepličtí začali bez zbytečného respektu a po dvou minutách se tak za obranou ve vápně ocitl Mahmutovič, který však letící míč vůbec nezasáhl. Na druhé straně hrozil Petržela v 5. minutě. Po individuální akci byl v pokutovém území stažen za rameno Rosou, píšťalka k nevoli domácích fanoušků zůstala němá.

Jenže hbitý reprezentant se za další tři minuty prosadil. Horváth rozehrál rohový kop na přední tyč, kde ve velkém předklonu prodloužil zády Navrátil a zcela osamocený Petržela trefil míč z první perfektně.

V 11. minutě pálil zpoza vápna Kolář a Grigar se znovu proletěl vzduchem zbytečně. Tentokrát se balón mezi tři tyče nevešel. Hektický úvod vystřídaly pozorné obrany a nepříliš povedené standardky.

K další nebezpečné střele se tak dostal až po půlhodině hry Limberský. Centr do vápna odvrátil Smejkal pouze před vápno, kde domácí hráč bez přípravy poslal přízemní pokus k bližší tyči a Grigar musel výborným zákrokem vyrazit.

Za pouhé dvě minuty už brankář hostů míč z branky tahat musel. Rohový kop Horvátha nemusel nikdo prodlužovat, před malé vápno si totiž naběhl Bystroň a do hlavičky se položil plnou silou. Grigar neměl čas úspěšně zareagovat.

Po změně stran šla sice znát severočeská snaha, přesto neměli plzeňští fotbalisté daleko k získání ještě většího náskoku. Petržela doběhl míč ve vápně a okamžitě přihrával před branku Bakošovi, který z malého vápna místo do odkryté cesty do sítě poslal míč do nohou skoro bezmocného Grigara. Po následném rohu musel teplický brankář zasahovat proti rohu Hortvátha, který se snášel ke vzdálenější tyči.

Jenže snaha bývalého hráče Sparty přišla vniveč v 57. minutě. Na agilního Petrželu prošlo přiťuknutí Rady mezi obránci do vápna, střelec první gólu pak poslal míč mezi nohy brankáře, od nichž se odrazil k naprosto volnému Rezkovi, který tak hlavičkoval z pár kroků do prázdné branky.

Ještě před hodinou hry byl ovšem znovu rozdíl pouze dvoubrankový. Stožického centr nadělal zmatky mezi Pavlíkem a Bystroněm, od jehož hlavy se míč vznesl a v dalším hlavičkovém souboji byl nejúspěšnější hostující Matula.

Teplice vycítily šanci a v 65. minutě chyběly centimetry, když přihrávku před prázdnou branku přeběhl střídající Došek. Za pět minut mohl rozhodnout Rezek, když centr do vápna dostal trestuhodně nehlídaný Petržela a z první posílal míč doprostřed vápna Rezkovi, který z první odkrytou branku nepochopitelně přestřelil.

Devět minut před koncem se tak nejviditelnější hráč zápasu zdravě naštval, po pasu Koláře dovezl míč do vápna, kde naznačoval centr, aby mohl přes Matulu překvapit Grigara exkluzivní ranou pod břevno k bližší tyči.

Následně přišel na hřiště Kalivoda, který za další minutu dostal přihrávku od Čajiče a vyslal tak šťastně nepovedený projektil, že se od nic nečekajícího Vondráška odrazil do protipohybu Pavlíka. Teplice tak ještě vykřesaly jiskřičku naděje. Tu již ale nedokázaly rozkřesat ve velký oheň a domů se vrací s dvoubrankovým mankem.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tady to vidim na pěknou plichtu 1:1

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

taky mam 3:3 kurz 50 , je k tomu ale potřeba štěsti

Reagovat
Losinho

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele