15. kolo
06.11.2010 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 3:0

Trenér Petr Rada si premiéru na lavičce Liberec odbyl už minulý týden, avšak domácí premiéra ho teprve čekala. Ex-reprezentační kouč ji ale zvládl a především díky dvěma brankám Jiřího Štajnerova vyhrál Liberec nad Hradcem Králové 3:0. Mezi střelce se zapsal i chorvatský útočník Kerič.

Liberečtí začali náporem a Hradec se musel víceméně jenom bránit, ovšem domácí do zakončení nepouštěl. Střelu Gecova tečoval Wozniak, a byl z toho jenom rohový kop. Radovi svěřenci neustávali v aktivitě, po chybné rozehrávce Wozniaka s Fischerem se do šance dostával Breznanik, ale pas Štajnera byl přeci jenom o něco delší než by Breznanik potřeboval. Vyložená šance ne a ne přijít, na stadionu u Nisy ale byla skvělá atmosféra, o tu se starali spíše hostující fandové. Až těsně před odchodem do šaten se mohl měnit skóre, Štajner z rohového kopu našel na přední tyči Nezmara, který ale hlavou o kousek minul branku.

V prvním poločase byla tedy vidět jen jedna velká šance, za to však velmi dobrá atmosféra. Divákům nezbývalo nic jiného, než doufat, že jejich "miláčci” předvedou ve druhém poločase lepší fotbal, respektive, že přibude více šancí.

A Liberec jako by diváky vyslyšel a ve druhém dějství měl několik dobrých příležitostí na skórování. Taková příležitost přišla v 59. minutě, Breznaníkovu ostrou ránu Hanuš vyrazil jen před Nezmara, který opět minul a vzápětí Štajnera vychytal Hanuš. O dvě minuty později bylo před hradeckým brankářem znovu pořádně horko. Kerič našel volného Nezmara, jenž netrefil míč, poté vypálil zase Štajner a Hanuš opět předvedl dobrý zákrok.

Obléhání domácí branky nakonec přineslo kýžené ovoce, v 63. minutě vypálil křižnou střelu Štajner a Hanuš musel tentokrát lovit míč ze sítě - 1:0 pro Slovan Liberec. Ze strany domácích to nebylo vše, Nezmar šel po přihrávce Štajnera sám na Hanuše, jenže míč dlouho zpracovával a Wozniak mu ho nakonec sebral. Čtvrthodiny před koncem utkání vstřelili liberečtí důležitou druhou branku. Hradec se natlačil před branku Bičíka, avšak z následného brejku udeřil nádherným lobem Jiří Štajner - 2:0 pro Slovan Liberec.

Hradec i přes nepříznivý vývoj nehodlal zápas zabalit a ještě se pokusil něco vymyslet. Dobrou příležitost vstřelit kontaktní branku měl Dvořák a o chvíli později i kapitán Wozniak, jeho hlavičku zastavil až Bičík s Fleišmanem těsně před brankovou čárou. Hradeckým Votrokům ale nebylo přáno, v 88. minutě dorazil do branky Papouškovu ránu Kerič a stanovil konečný výsledek 3:0 pro Slovan Liberec.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 hradec!

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatujete si na tento patrně nejkrásnější gól, který kdy v historii Gambrinus ligy padl? Pro ty, kteří nepamatují (já mezi ně také patřím), tak na youtub do vyhledávače hoďte

The best goal (David Zoubek - SK Hradec Kralove)

Je to nádherný gól

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 Hradec !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju remízu 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Gól Zoubka byl vážně super... Dobře, že si na něj autor vzpomněl

Reagovat
smazaný uživatel

V ten zápas vypadlo i odvětlení...výhra ze tmy zrozená tehdy psaly noviny

Reagovat
smazaný uživatel

osvětlení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele