5. kolo
15.08.2010 17:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:3

Necelých devět tisíc diváků přihlíželo prvnímu letošnímu vítězství Liberce, který se tak zároveň stal prvním přemožitelem Slavie. Ta předvedla podprůměrný výkon a porazitelnému soupeři tím pomohla vykrást Eden.

Utahaný první poločas přinesl tři závažnější šance, všechny skončily přesným zásahem a hosté se tak mohli radovat ze zvratu. Ani změna stran nepřinesla přílišného vzruchu. Ten přišel až v samotném závěru, který přinesl pojišťující trefu Liberce.

Navrátivší kotel Slavie mohl slavit už po sedmi minutách. Míč dostal na vápno tísněný Vlček, který vpádu dokázal procpat míč do vnitra šestnáctky na volného Kisela, který namířil přízemní pokus ke vzdálenější tyči - 1:0.

Brzký gól ovšem rozhodně nepřidal zajímavému fotbalu. Liberec se za vyrovnáním nikterak nehnal a pasivní Slavie spokojeně hlídala těsný náskok. Jako blesk z čistého nebe tak ve 27. minutě zaskočil domácí fanoušky Kerič. Ten dostal míč na hranici vápna od Bosančiče, vnikl do vápna a přes nedůrazného Vomáčku vypálil křižně podél Vaniaka - 1:1.

Pohroma pro pražské favority přišla za necelých deset minut, kdy si na míč za obranu od Bosančiče počkal na hranici ofsajdu Štajner, naznačením střely si položil Vaniaka a následně lehce zakončil. Liberec tak překvapivě ještě před přestávkou otočil.

Minutu po změně stran chtěl srovnat krok s Libercem Zákostelský, který po líbivé akci Čelůstky pálil bez přípravy těsně mimo. Slávisté sice drželi míč na kopačkách déle, ale nepřesnosti a prakticky žádná bojovnost nedovolovali naději na vyrovnání.

Liberečtí tak v klidu hlídali své těsné vedení a naopak chvíli po hodině hry mohli rozhodnout. To by ale nesměl Bosančič volit hodně nepřesnou střelu při přečíslení tři na dva. Rozhodčí Adam si pak rozhněval fanoušky ze severních Čech, když neodpískal penaltu po evidentním faulu Vomáčky na pronikajícího Keriče.

Přesto se mohli hosté postarat o další gól. Centr Gebre Selassieho nedokázali obránci odvrátit, Vácha ale sám před malým vápnem napálil half-volej vysoko nad. Slávisté se i přes vysoký počet hráčů v ofenzívě k ničemu nedostával, až v naprostém závěru zahrozil Kisel z přímých kopů. Nejprve jeho centr přizvedl Hora a rozezvučel tyč za padajícím Bičíkem. Brzy poté dostal slávistický záložník ještě výhodnější pozici. Po faulu na hranici pokutového území poslal z úhlu střílený centr, se kterým si hravě poradil Bičík.

V poslední minutě tak rozhodl probuzený střelec Kerič, ten tak dokázal, že se mu v Edenu prostě daří. Ve vápně zesměšnil dvěma zasekávačkami Ragueda a střelou v pádu překonal i vybíhajícího Vaniaka. Odchod protagonistů zápasu tak vyprovodil hlasitý pískot.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tezky zapas na tip..Slavii osobne vubec neverim...Liberec uz by mel zabrat...maji 3 remizy...tak mi nezbyva nez rict prekvapeni ..tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

a pak ses probudil ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
Losinho

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Liberci:Vaniak-Čelůstka,Kousbký,Trapp,Hubáček-Ragued,L.Jarolím-M.Černý,Kisel,J.Černý-Vlček

Reagovat
Losinho

Reagovat
goodbay

vždyt píšou, že koubský je zraněnej?

Reagovat
Losinho

Takže Vomáčka.

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 1

Reagovat
goodbay

Libe podme

Reagovat
smazaný uživatel

Slávistům se v neděli nebude hlásit čtveřice zraněných Hloušek, Naumov, Kaufman a Koubský, zatímco domácí výběr nastoupí v kompletním složení...................jak může být domácí výběr kompletní když jím chybí Hloušek,Naumov a Koubský

Reagovat
Losinho

a Kaufman

Reagovat
smazaný uživatel

SKS VÝHRA 2-0 ;-) JEDEME SKS FOREVER ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta ostuda,naší ligy!!!!

Žilině přeji postup,zaslouží si ho!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele