8. kolo
12.09.2010 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:2

Tepličtí jsou teprve druhým týmem, které Brno dokázalo v letošní ligové sezóně zdolat. Dva šťastné góly zařídily pro moravský tým plný počet bodů i za pomoci naprosté neschopnosti domácích v zakončení.

Start zápasu napověděl, že se na Stínadlech bude hrát parádní fotbal plný šancí. Tepličtí však už v první půli několik takových zahodili a po změně stran radostně pokračovali. Brnu tak stačili dva víceméně náhodné góly a brankář Lejsal.

Už ve druhé minutě zaskočil severočeské fanoušky Střeštík, který svým centrem z přímého kopu sice nenašel žádného spoluhráče, míč ale zatočil tak šikovně, že rozvlnil síť překvapeného Grigara. Hned po minutě mohlo být vyrovnáno, ale Lejsal stihl proti Doškovo teči střely Verbíře zareagovat.

Stejný hráč se pokoušel o vyrovnání i po čtvrthodince hry, po akci Rosy a přiťuknutí Mahmutoviče nasměroval své nůžky těsně nad břevno. Teplická snaha vešla nazmar i v další moment, když se po individuální akci dostal před odkrytou branku Mahmutovič, minul.

Stejný hráč netrefil branku ani ve 29. minutě svým křižným pokusem. Vniveč byla i pomoc hostujících obránců, střelu Verbíře nedopravil tečí za záda vlastního brankáře Jílek. 33. Minuta tak nabídla obrovskou šanci pojistit vedení, ale po přihrávce od Dostálka pohrdl Tomáš Došek stoprocentní šancí, z hloubi vápna přestřelil.

A tak se katem moravského vedení stal paradoxně bývalý hráč Brna, David Kalivoda, který po zpětné přihrávce od Mareše pálil z vápna bez přípravy směrem ke vzdálenější tyči. Lejsal se tentokrát natahoval marně. Do šaten se tak přeci jen šlo za nerozhodného stavu.

Devět minut po změně stran ovšem přišel další ne zrovna typický gól do sítě domácích. Rosa chtěl centr odvrátit, místo toho ho poslal do břevna a Tomáš Došek měl snadnou práci. Vyrovnat mohl hned po čtyřech minutách Kalivoda, tentokrát pálil nad.

A šancí neubývalo, Dostálek měl před sebou odkrytou branku, jenže míč netrefil a v síti skončil pouze on sám. V zápětí neukončil rychlý přechod do útoku dle svých představ Tomáš Došek, tečí branku minul. Na druhé straně si k malému vápnu seběhl Mahmutovič, ale po přesném centru nasměroval míč přímo do náruče Lejsala.

Domácí Došek snad nemohl věřit vlastním očím v 71. minutě, když povedená hlavička padala do pravého dolního růžku Lejsalovy branky. Ten však vytáhl excelentní zákrok a svému týmu udržel vedení. Pojistkou pak pohrdl střídající Rabušic, když v gólové pozici nedokázal ani trefit branku.

A čtrnáct minut před koncem pak udržení tří bodů ztížil svým spoluhráčům Polách, který proti svým zkušenostem zajel do Hoška naprosto zbytečně. Po ztrátě balónu protihráči nestíhal a skluzem zezadu si vykoledoval červenou kartu.

Dvě minuty před koncem dostal šanci na zlatém podnosu Rosa. Kalivoda centroval na zadní tyč, Lejsal chyboval a teplický hráč měl před sebou prázdnou branku. V pádu ovšem vysoko přestřelil. Když Vondráškovu střelu do prázdné branky vyrazil jeden z obránců, bylo o překvapivé výhře hostů rozhodnuto.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

moc neverim domacim v tomhle zapase...dal bych tip obe muzstva daji gol

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady věřím na překvapení kola.... 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele