23. kolo
10.04.2011 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Bohemians 1905 - Zbrojovka Brno 2:1

Bohemians po solidním výkonu dohání šesté Teplice. Brněnské lapálie se sestupem naopak stále více nabírají reálných obrysů a před důležitými květnovými boji potřebují rychle najít letos nenalezenou formu.

V šesté minutě hrozil domácí Sedláček, který po centru pálil z šestnáctky nad břevno. V Praze se od úvodních minut jasně ukazovalo, že proti sobě nastupuje bojovný tým s mužstvem z chvostu tabulky. Nepřesnosti tak držely míč především u půlící čáry.

Pasivita se nakonec vymstila hostům. Sedláček nadvakrát prosadil svůj centr do vápna, kde před Krbečkem poslal míč do sítě Marek Nikl. Pětatřicetiletý hráč tak oslavil svůj první zásah po návratu z Bundesligy.

Zatímco Sedláček v dobré pozici odmítl pojištění po centru Jindřiška a balón vůbec netrefil, na druhé straně osamocený Folpracht hlavičkoval po rohu do rukavic Sňozíka. Aktivní Sedláček rozjel další akci ve 36. minutě. Na jejím konci střílel Nešpor vedle.

V závěru první půle tak Pražané pojistili svůj náskok. Jindřišek svým centrem našel Škodu, který si s chladnou hlavou poradil s obráncem a přesným pokusem k tyči i s brankářem hostí. Ještě před přestávkou mohl dorazit soupeře Nešpor, ten ale sám proti Krbečkovi neuspěl.

Nechybělo mnoho, aby se hosté dostali zpět do hry kuriózním gólem, když Došek uhnul před Husárovým pasem a Sňozík s problémy udržel míč před čarou. Na druhé straně zvonila konstrukce, když Krausův centr opřel do břevna Škoda.

Vše vypadalo jasně. Škoda v 64. minutě přešel přes obránce, narazil si s Bartkem a mohl si připsat druhý zásah, kdyby ovšem znovu nemířil do břevna. Přišel tak rychlý kontr, Kalabiška nahrál střídajícímu Valentovi a ten přízemní střelou k tyči snížil.

Známé rčení "nedáš - dostaneš" mohl oprášit Valenta za dalších pět minut. Štohanzl z devatenácti metrů minul a střelec hostí v další moment nechal vyniknout Sňozíka svou povedenou ranou z úhlu, kterou brankář vyrazil těsně mimo tyče.

Štohanzl mohl vrátit klid do řad domácích v 72. minutě, když se po příhře Moravce ocitl sám před brankářem. Balón ale netrefil ideálně a přestřelil. Čtyři minuty před koncem střílel sám Moravec na vzdálenější tyč a jen vynikající zákrok Krbečka udržel naději hostů. Ani zákrok proti dobré střele Ibragimova ovšem k bodům nepomohl.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohemians opět vyhrají 1:0

Reagovat
patrikhm

Tady vyhraje překvapivě Brno, které zabere pouze když jde o záchranu v soutěži..

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
vanGomm

Bohemians jsou prakticky zachránění a v lize tedy už o nic nehrají,takže bych se vůbec nedivil kdyby tam Brno vyhrálo.pro mě by to zas až takové překvapení nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Klokan doma neprohraje!!! Zbrojováci ale hrajou o holou existenci v GL, takže pozor!!! Tip 0:0.

Reagovat
Liquid

3:0, Brno sestup neunese a 2 hráči dostanou červenou kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo BOHEMIANS!!! Možná bude ještě Klokan atakovat pohárové příčky ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele