16. kolo
14.11.2010 15:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Sigma Olomouc 3:2

Jablonec sice neuhlídal tříbrankový náskok, přesto vedení udržel a vrátil svému soupeři debakl z druhého kola. Olomouc tak ani po pěti letech na Střelnici nevyhrála. Zatímco na Spartu ztrácí již šest bodů, její nedělní sok se přiblížil na rozdíl jediného.

Skóre se měnilo už po pěti minutách. Při průniku do vápna byl jasně stažen Lafata Dreksou a penaltu prudkou ranou doprostřed bez problémů proměnil sám faulovaný. V 16. minutě nabídl vyrovnání Pavlík Petrovi, který se zadarmo dostal k míči a přesně našel Hubníka, který v gólové pozici mířil nad.

Obdobně si na druhé straně vedl ve 24. minutě Pekhart po centru Pitáka. Dobrý míč za obranu na vápno dostal krátce po půlhodince hry Šultes, který z levé strany postupoval sám na brankáře, do kterého nakonec svůj pokus také zamířil a vytěžil tak pouze rohový kop.

Sigma se mohla stylově dotáhnout na svého soupeře sedm minut po začátku druhé půle, kdyby po dobré příhře od Ordoše nepřeletěl Petrův lob břevno. Přišlo tak pro Hanáky nepříjemné déjà vu v podobě penalty hned z úvodu půle.

Piták ještě svým pokusem Drobisze nepřekonal, o dorážku byl ale Pekhart připraven za hranicemi pravidel. Lafata tentokrát mířil k levé tyčce brankáře, který smolně nedosáhl. Jablonci navíc dvě branky náskoku nestačily. Minutu před hodinou hry si na centr Kovaříka před malé vápno naběhl Pekhart a tečí levačkou v tísni poslal míč povedeně ke vzdálenější tyči.

Závěrečné minuty sice patřily Sigmě, ale ani dva přesné zásahy už na rozdělení bodů nic nezměnily. Nejprve se po centru Navrátila dokázal přes nedůrazné obránce prosadit Hubník a v první minutě nastavení vyděsil přesnou hlavičkou Šultes, ale hosté již na třetí trefu čas neměli.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bod by byl zlatej. Ale budu realista, prohrajem 2:0, góly oba Pekhart, na stadionu bude cca 50 Sigmáků.

Reagovat
Aris1914

Sice jsme v Jablonci dlouho nevyhráli, ale od toho řídí tým Psotka, aby tyto statistiky Sigma porušovala. Snad ti naši kluci nějakej ten bodík z teho Jablonca přivezó

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart da gol

Reagovat
scholes18

over 2,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele