20. kolo
14.03.2011 17:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:0

Bojovný výkon z úvodu utkání přinesl vydřené vítězství a důležité tři body ostravskému Baníku v souboji s Mladou Boleslaví. Vítězství 1:0 zařídil po krásné akci Varadi.

Velmi aktivně vlétli do utkání domácí a již v první minutě se mohl po přihrávce Varadiho zapsat mezi střelce Frejlach. Jeho hlavičce však chyběla razance. Že mladoboleslavským sluší spíše ofenzivní hra, se snažil v prvních minutách dokázat zejména Kulič.

Rychlá hra se přelévala z jedné strany na druhou, hodně aktivní v baníkovském dresu byl kapitán Varadi. Ten se také zaslouženě postaral o první gól utkání. Nevesův nákop ideálně sklepl hlavou Frejlach a Varadi tváří v tvář brankáři Millerovi svou šanci proměnil - 1:0.

V následujících minutách měli míč na kopačkách více hosté. Jejich kombinační hra se však utápěla v nepřesnostech či narážela na bojovné hráče Baníku. K vážnějšímu ohrožení brankáře Daňka se za celý poločas hosté nedostali, střely z dálky nepůsobily příliš nebezpečně.

V hlušší fázi uprostřed prvního poločasu tak možná i hráče nejvíce zaujal domluvený odchod ostravských diváků na protest proti vedení města ve věci výstavby fotbalového stadiónu. Více vzruchu přinesly poslední minuty před přestávkou, kdy závar před Millerovou bránou neukončil gólovou střelou Fantiš.

Do druhého poločasu vystřídal hostujícího Táborského řecký mladík Dimoutsos a hned po minutě pobytu na hřišti nebezpečně pálil po Chramostově přiťuknutí. Bohužel pro boleslavské dostal míč opačnou faleš a minul šibenici. Na druhé straně odpověděl netradičně kolenem Freljach.

Hra pokračovala řadou nepřesností i faulů na obou stranách, které rozhodčí Královec nemilosrdně oceňoval žlutými kartami. Druhou v zápase uviděl již v 56. minutě hostující Opiela a hosté tak museli dohrávat oslabeni.

Nové rozložení sil paradoxně vlilo krev do žil spíše hostům, zatímco unavení domácí se strachovali o své hubené vedení. I v deseti mužích měli více ze hry hosté, hrozili především po dlouhých nákopech například na vysunutého stopera Rolka. Gólu se však Boleslavští nedočkali a hráči Baníku své vedení zuby nehty udrželi až do závěrečného hvizdu.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 goly Frejlach,Kulič,Chramosta

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
vanGomm

Pokud myslí Ml.Boleslav na 3.flek,tak musí začít vyhrávat i venku.Ovšem Ostrava po případné prohře bude na sestup dost namočená.V tomto zápase věřím o něco víc hostům.Tip tedy X2.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník si bude muset na jarní výhru ještě počkat

Reagovat
Kepy_FCB

i na první jarní branku

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka by se urodit mohla 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Baník už musí zabrat a uhrát aspoň bod.

Reagovat
smazaný uživatel

asi 1 1 ale nejlepší by bylo 0 1

Reagovat
soukup

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
Krausio_Real_M

Sakráá, já už chci zpátky Buluta

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Baníku to bude těžkej a typuju fyzicky náročnej fotbal, budou hodně agresivní.

Doufám v góla po nějaké secvičené standardce ve spojení s kvalitní obranou, jedeme tam vyhrát!

Reagovat
7C.Ronaldo

10:0

Reagovat
Filip12

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele