24. kolo
15.04.2011 20:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 0:3

Plzeň opět hodila rukavici Spartě a po předehrávce 24. kola má na druhé místo náskok devíti bodů. Premiérovou výhru Viktorie u Litavky v nejvyšší soutěži zařídili Horváth, Jiráček a Ďuriš. Na Příbram se může v neděli bodově dotáhnout patnácté Brno.

Úvodní minuty toho příliš nenabídly. Domácí vsadili podle očekávání na obranu a spolehlivě likvidovali nesmělé útočné pokusy Viktorie. Do šancí se tak oba týmy dostávaly především po standardních situacích.

Po rohovém kopu se na penaltě dostal k zakončení tísněný příbramský Wagner, Pavlíkovu bránu ale vysoko přestřelil. Na druhé straně se po balónu marně natahoval v dobré pozici Bakoš. Vzruch v plzeňském vápně přinesly i dvě Klesovy střely po chytře rozehraném rohovém kopu. Koncentrovanou obrannou hradbu domácích provětrávali aktivní Petržela s Jiráčkem. Druhý jmenovaný zařídil pokutový kop, když mu nešťastně brnknul o nohu příbramský Videgla. Horváth pokutový kop bezpečně proměnil - 0:1.

Mohlo by se zdát, že inkasovaný gól Příbram vyburcuje ke zvýšené útočné aktivitě, a tedy také většímu prostoru pro ofenzivní manévry Plzně. Domácí však dále pokračovali ve své pevné defenzivě a obraz hry se prakticky nezměnil. Změnu skóre do přestávky tak již mohla přinést pouze Bakošova hlavička, ovšem slovenský útočník netrefil Hruškovu bránu.

Po přestávce už se domácí přece jen rozhodli více hrozit směrem dopředu a k radosti fotbalových fanoušků, se tak oba týmy dostávaly častěji do větších příležitostí. Vyrovnat mohl Plašil, jeho střelu ale lapil Pavlík. Podobně na druhé straně neuspěli Petržela a následně Rajtoral. K nadějné střele, i když z většího úhlu, se dostal také Bakoš, ale trefil pouze boční síť. Po chvíli opět Bakoš pádil na Hrušku, přihrával ještě do strany na Jiráčka, ten ale v dobré pozici minul.

Ve snaze vstřelit vyrovnávací branku nezbývalo Příbrami s blížícím se koncem nic jiného, než otevřít hru. Plzeň si tak mohla užívat větší svobodu na útočné polovině a chvíli po břevnu Rajtorala se po pěkné kombinaci s Rezkem dostal k přesnému zakončení střelou po zemi k tyči Jiráček - 0:2.

Marnou snahu domácích o úpravu výsledku pak definitivně uzemnil střídající Ďuriš, který s přehledem zakončil plzeňský protiútok - 0:3.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen to vyhraje 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3Rezek,Kolar,Fillo

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pribram vela golov nedava taže tipujem 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram doma umí zahrát na velké týmy takze tady vidim velké překvapení a zápas skončí 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele