9. kolo
26.09.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 0:0

Domácí Sparta si na konto připisuje další zbytečnou ztrátu. Po pondělní remíze v Brně nevyhrála dnes ani proti Plzni. Ta v Generali Aréně dokázala ubránit bezbrankovou remízu.

Sparťané začali pěkně zostra. Kdyby vedli po deseti minutách o dvě branky, nemohl by se nikdo divit. Vidět byli především oba dva domácí útočníci. Jako první zahrozil Bony Wilfried, který využil chyby zadáka Rady a pořádně vystrašil Daňka, jenž míč vyrazil na roh. Krátce na to dal o sobě vědět i Jan Holenda. Ten hlavičkoval po centru obránce Pamiče v zajímavé pozici jen pár centimetrů nad.

Po úvodním tlaku Letenských se nechtěla nechat zahanbit ani Plzeň a první gólovku si na konto připsala ve 20. minutě. Po nepřesném odkopu Blažka se míče zmocnil Ševinský, předal jej Horváthovi a ten následně domácího gólmana pěkně protáhnul nepříjemným pokusem. Až do přestávky toho na hřišti k vidění příliš nebylo. Spartě nic nevycházelo. Do žádné pořádné šance se dostat nedokázala, a proto to alespoň někteří hráči zkoušeli z dálky. Bezúspěšně.

Po změně stran to nevypadalo o moc lépe. Pražané dopláceli především na řadu nepřesných přihrávek, které je srážely do kolen. Ovšem ani Plzeň si nevedla o moc lépe, a proto diváci viděli poměrně nezajímavé fotbalové představení. Oba celky bojovaly hlavně ve středu hřiště, odkud pochopitelně pro bránu soupeře žádné riziko nepředstavovaly.

Nerozhodný stav více vyhovoval hostující Viktorii. Naopak Sparta se snažila co nejrychleji vstřelit gól a vsadila při tom na nakopávané balóny na útočníky. S touto taktikou proti vysokým obráncům Plzně ale pochopitelně nepochodila.

V 80. minutě příliš nescházelo a hosté mohli jít do vedení. Po rohovém kopu hlavičkoval Daniel Kolář jen těsně nad. Poslední minuty se nesly v marném dobývání Daňkovy svatyně. Žádnou pořádnou šanci si už Sparta vytvořit nedokázala, proto utkání skončilo zaslouženou remízou.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neni co řešit čista 1

Reagovat
vanGomm

Sparta 14 bodů Plzeň 13 po 8 kolech rozdíl 1 bod přesto kurzy 1,30-1,40 na domácí.Kdyby například teď Plzeň jela místo na Spartu do Jablonce a ten je navíc druhý se 17 body,určitě by nebyl na výhru Jablonce kurz 1,30-1,40.Dělá to na mě dojem,že se kurzy vypisují nikoliv na aktuální stav v tabulce,ale pouze podle jména.To se samozřejmě týká i ostatních lig.Můj tip výhra Sparty o gól tedy Hx.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta si ty body doma pohlida 3.0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

autor je Sparťan ??? Protože tvrdit, že Plzeň ubránila remízu je dost troufalé, když Plzeň měla víc gólových šancí, navíc Sparta kromě úvodního tlačáku moc nepředvedla... Pro mě je to spíš ztráta Plzně než Sparty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele